Bustour des Misérables door twee eeuwen Maatschappij van Weldadigheid

Met de bus langs 200 jaar aan koloniegeschiedenis. In een notendop is dat het achterliggende idee achter een bijzondere bustocht die op vrijdag 20 september door de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid rijdt.

Na ontvangst in het Drents Archief, gaat de bus eerst naar de voormalige Proefkolonie - nu het bekende Frederiksoord met Huize Westerbeek en koloniehuisjes met een klein stukje grond. Vervolgens wordt het veel minder bekende Willemsoord bezocht in Overijssel. In Paaslo is het tijd voor de lunch waarna de bus verder rijdt via Westvierdeparten in Friesland naar Wilhelminaoord. Een bezoek aan de bijzondere begraafplaats zal niet ontbreken. Via het ‘desperado-dorp’ Vledderveen rijdt de touringcar door Boschoord langs het Doldersummerveld naar Zorgvlied waar het Landbouwkundig Instituut uit de negentiende eeuw nog herkenbaar is in een aan de tijd aangepaste vorm.

Aanmelden viawww.arrivatouring.nl heeft de voorkeur, maar u kunt zich ook telefonisch opgeven via 050-5260268, of per e-mail via touring@arriva.nl. De bustoer duurt van 8.45 uur tot ongeveer 18.00 uur. Deelnemers kunnen in Groningen instappen bij de halte van de rondvaartboot tegenover het Station (8.45 uur). In Assen kan men opstappen bij de Bonte Wever (9.15 uur).