Kenniskaravaan gaat van start: organisaties en clubs delen kennis en ervaring

Meppel - De 'Kenniskaravaan' gaat van start in Meppel en Nijeveen. Verschillende maatschappelijk betrokken bedrijven, ondernemers en organisaties delen belangeloos kennis en ervaring. Een nieuw initiatief van Welzijn Mensenwerk en de Meppeler Uitdaging.

De 'Kenniskaravaan' is een aanbod van trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers van maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, stichtingen, wijk- en buurtinitiatieven.

Knelpunten

Maatschappelijke organisaties komen veel knelpunten tegen; bijvoorbeeld het krijgen van vrijwilligers, hoge kosten voor accommodaties, er is hulp nodig voor een website of het beheer van social media laat te wensen over.

Ook grotere organisaties lopen tegen allerlei zaken aan die te maken hebben met het overleven in een snel veranderde maatschappij. Maandelijks wordt een thema behandeld dat aansluit bij de wensen van de Meppeler clubs.

Anders denken

Op dinsdag 15 oktober wordt de eerste bijeenkomst gehouden: hoe anders denken waarde oplevert. Van 19.30 tot 21.00 uur bij St. Welzijn Mensenwerk aan de Zomerdijk 8a in Meppel. Tijdens deze workshop leren deelnemers van maatschappelijke organisaties wat de Meppeler Uitdaging en Meppelvoorelkaar voor de organisatie kunnen betekenen. De deelnemer leert meer over het stellen van vragen, hoe deze aantrekkelijk te formuleren en het bieden van een tegenprestatie zodat beide partijen met een goed gevoel de match kunnen maken.

De workshop wordt gegeven door Lianne Dolstra - Welzijn Mensenwerk en Meppelvoorelkaar en Tineke Knorren - Meppeler Uitdaging. Aanmelden kan door een mail te sturen naar l.dolstra@welzijnmw.nl met daarin naam, naam organisatie en met hoeveel personen men wil deelnemen.