Quiltpalace De Wolmand viert 15-jarig jubileum met open dag

De Wijk - Quiltpalace De Wolmand in de Wijk bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 14 september met een feestelijke open dag. De dag staat bol van de activiteiten.

Zo zijn er meerdere exposities op verschillende locaties in de regio, zoals bijvoorbeeld het blikmuseum in Koekange, het Scania museum en de Kasteelhoeve in IJhorst en de Havezate in de Wijk. Toegangskaarten zijn voor vijf euro in de winkel verkrijgbaar, samen met de route, Deze is ongeveer 25 kilometer en is zowel met de fiets als met de auto te rijden.

Demonstratie

Op deze dag wordt het uitgebreide lesprogramma gepresenteerd, is er een mooie aanbieding van de gevoerde naaimachinemerken en een demonstratie van verschillende Bernina en Janome modellen. Er wordt 15% korting op de stoffen van het Jinny Beyer Palette en op de Marbles gegeven en er is een actie met Aurifil garens. ‘Tevens verkopen we stof ‘stalen’ op basis van gewicht’, vertelt eigenaresse Gerda Stegeman.

Handwerkwinkel

Sinds 2004 is Stegeman de trotse eigenaresse van Quiltpalace. Enkele jaren later nam ze breiwinkel De Wolmand over, de twee werden samengevoegd tot een luxe handwerkwinkel. ‘We begonnen in Staphorst met een kleine collectie quiltstoffen en benodigdheden en we groeiden en groeiden’. Het assortiment is heel uitgebreid, dit varieert van handwerkartikelen, patchwork, breiwol en alles om te haken. Ook naaimachines worden er tegenwoordig verkocht en onderhouden. ‘Van een aantal merken zijn we dealer geworden.’ Daarnaast wordt de kelder onder de winkel benut om workshops en cursussen gegeven. ‘Het loopt goed’, zo constateert ze. ‘De klanten komen overal vandaan.’

Het zijn niet alleen ouderen die breien en haken bemerkt ze. ‘We merken ook dat de jongere generatie behoorlijk actief is. Het mag weer. Je ziet het als ze bijvoorbeeld zelf kinderen krijgen, dat ze zelf iets gaan haken of breien.’

Kwaliteit

Stegeman is zelf fervent quiltster en breister en houdt zich bezig met zoveel mogelijk vormen van handwerken. Haar motto is ‘Kwaliteit boven alles’. Dat geldt zowel voor de stoffen en garens die worden aangeboden, als voor de cursussen.

Via de Facebookpagina worden tips, ervaringen en nieuwtjes uitgewisseld. Via de webshop zijn de handwerkartikelen te koop. ‘Dat loopt goed, maar we merken toch wel dat veel mensen liever naar de winkel komen om de collectie te bekijken, te voelen en om geholpen te worden.

De openingstijden van Quiltpalace en De Wolmand zijn woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.quiltpalace.nl.