Hilda Mulder kandidaat wethouder in De Wolden

De Wijk - De 41-jarige Hilda Mulder uit de Wijk wordt door de VVD in De Wolden naar voren geschoven als beoogd wethouder. Dat is vanavond bekendgemaakt. Mulder was al eerder acht jaar raadslid in De Wolden, maar kon dat niet meer combineren met haar fulltime job en haar drukke gezin.

Ze werkt bij het Recreatieschap Drenthe en wordt in de raadsvergadering van donderdag 26 september voorgedragen voor benoeming.

Hilda Mulder was een van de vele kandidaten die zich wel herkenden in de profielschets. Volgen voorzitter Frits Timmerman waren er nogal wat  kandidaten van buiten de gemeente, ook personen die elders al wethouder waren geweest. 'Het eerste gesprek met Hilda verliep direct al prima en uiteindelijk kwam ze er voor ons uit als de beste kandidaat.' Mulder moet de opvolgster worden van Mirjam Pauwels, die in juli naar de gemeente Assen vertrok als wethouder en woensdagmiddag nog afscheid nam in Zuidwolde.

Volgens Timmerman is het een voordeel dat Hilda Mulder via haar werk voor het recreatieschap veel gemeenten in Drenthe kent, dat ze veel contacten heeft en vooral ook past in de cultuur van De Wolden. 'Het is hier een bestuursvriendelijke club, daar past zij wel in. We hopen dat ze de steun van de gemeenteraad krijgt.'