Spanning: Raad van State doet uitspraak over AMBC

Staphorst - Het bestuur van de AMBC en de aanwonenden van crossbaan ‘t Wiede Gat in Staphorst zitten in spanning. Zoals het nu lijkt, doet de Raad van State vandaag uitspraak in de zaak tussen de gemeente Staphorst en de buren, als het gaat om de omgevingsvergunning.

Er is geen teken gekomen dat er uitstel komt, en de termijn van zes weken loopt vandaag af. Mocht het hoogste rechtscollege de vergunning van de gemeente in stand laten, dan kan de club beginnen met grootschalige werkzaamheden die nodig zijn om de overlast waar buren al jaren mee kampen op te lossen. Gaat de vergunning de prullenbak in, wat de buren hopen. Dan heeft de AMBC een enorm probleem en is er feitelijk geen crossterrein meer. Er is geen beroep meer mogelijk. De AMBC hoopt op een goede afloop. Ook de rechter gaf de gemeente, die de vergunning verleende eerder al gelijk, maar het zal niet voor het eerst zijn dat een vonnis wordt vernietigd.

Cross

In elk geval wordt er dit weekend gecrost op de tijdelijke locatie langs de A28. Sinds eind 2015 moet de club elk jaar een tijdelijke baan inrichten, omdat er op ‘t Wiede Gat nauwelijks gecrost mag worden.

Voor zaterdag 7 september staat alweer de vierde en tevens laatste door de AMBC Staphorst georganiseerde open beker-clubcross van dit seizoen op het programma. Zaterdag gaan de coureurs voor de laatste keer dit seizoen de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde bekers. Daarnaast worden tijdens de twee te verrijden manches ook de laatste punten voor het clubkampioenschap verdeeld op het tijdelijke circuit van Mussche langs de A28.

Een aantal kampioenen is inmiddels bekend, maar in een aantal klassen is pas zaterdagmiddag na de tweede manche bekend wie zich de AMBC clubkampioen 2019 mag noemen.