Nijeveen kijkt tevreden terug op finale Free-Wheel Inline Cup

Nijeveen - Het tempo lag woensdagavond misschien wat lager, omdat de deelnemers aan de Free-Wheel Inline Cup Oost rekening hielden met het ietwat natte wegdek in Nijeveen. ‘Maar voor het overige verliep deze finaledag prima’, stelt organisator Adrie Masteling namens de IJs- en Skeelerclub Nijeveen.

Om half zeven werd er gestart. ‘Toen was het droog, onderweg hebben we een buitje gehad. Dat had wel invloed op de wedstrijd, maar gelukkig is het allemaal zonder noemenswaardige incidenten verlopen.’

Er werd gereden in diverse categorieën: kadetten, junioren, senioren en Masters (senioren vanaf veertig jaar). Ook kwam een aantal recreanten aan de start, die net als de finish aan de Tussenboersweg lag. Via de Schuurmansweg, Kolderveense Bovenboer, Kerkweg en dus de Tussenboersweg legden de deelnemers tien keer hun rondje van ruim 4,2 kilometer af.

Finale

Deze wedstrijd in Nijeveen betekende het slot van elf Free-Wheel Inline Cup-wedstrijden. ‘We hebben vaker de finale mogen organiseren. We hebben het hier blijkbaar goed voor elkaar’, aldus een trotse Masteling.

Bij de ‘dames 2’ ging de overwinning naar Claire van der Veen uit Meppel, tevens winnares van de gehele competitie in deze categorie. In een korte eindsprint versloeg ze Jamilla Waayer. De derde podiumplek was voor Lisan van der Linde. Gerline Crediet was bij de ‘dames 1 wederom de snelste. In een close finish versloeg ze Maaike Verweij. Marieke Kroes werd derde en Lotte Veenstra werd op haar thuisbaan vierde.

Bij de ‘heren 2’ begon Harry Nijhof meteen aan een solo en hij hield dit vol tot het eind, een klasseoverwinning voor deze master uit Vorden. De gebroeders Ruben en Jelle Ligtenberg wisten samen met Jurre Nijhof de overige rijders van ‘heren 1’ op afstand te houden van de podiumplaatsen. Ruben (de jongste van dit trio) werd eerste, zijn broer Jelle tweede en Nijhof derde.