Wouter Groote Schaarsberg presenteert biografie over rocker Bruuthus

Ommen/Nieuwleusen - Wouter Groote Schaarsberg presenteert op zaterdag 16 november zijn boek over rocker Berthus Westerhuis. De presentatie vindt plaats in Café Calluna in Ommen.

De biografie over de hardrocker uit Nieuwleusen heet ‘Ik Bruuthus’ en is die avond ook te koop. Naast de presentatie staan er ook optredens van de metalband Nembrionic en rockband Live Wire op het programma. Verdere programmapunten zijn nog niet bekend. De voorverkoop voor de boekpresentatie start op zaterdag 14 september. De kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Calluna. De deuren zijn geopend vanaf 20.00 uur en het programma begint om 21.00 uur.

‘We gaan het programma niet helemaal dichttimmeren’, vertelt Groote Schaarsberg. ‘Natuurlijk gaat er van alles gebeuren, maar we verwachten ook dat het voor veel bezoekers een soort reünie zal worden. Er moet dus genoeg tijd zijn om bij te praten en een biertje te drinken. Een dag later, op zondagmiddag 17 november, zit Berthus bovendien vanaf een uurtje of drie bij Calluna voor mensen die liever wat minder kabaal aan de kop hebben.’

Berthus was in de jaren ‘70 gitarist van de hardrockband Frankenstein, waarna hij in de jaren ‘80 met een studio in een oude boerderij in Nieuwleusen begon: Franky’s recording Kitchen. Tientallen rockbands namen daar vervolgens hun demo’s op. Ik Bruuthus is zo’n 330 pagina’s dik en bevat vele foto’s. Vanaf maandag 18 november ligt het boek in een aantal winkels in de regio en is het ook online verkrijgbaar.