CTP Veldzicht viert ludiek feest

Balkbrug - Veldzicht bestaat 125 jaar en wil dat vieren met de inwoners van Balkbrug. Daarom wordt er vrijdag 20 september een nostalgische kermis voor kinderen gehouden op de Veldzichthoeve aan de Balkerweg.

Op het terrein komen onder andere een draaimolen, een zweefmolen en een reuzenrad te staan. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders in gesprek met medewerkers van Veldzicht. Deze kunnen op verschillende manieren laten zien wat er tegenwoordig in de kliniek gebeurt. Daarnaast is er voldoende eten en drinken en is de toegang gratis.

Veldzicht organiseert dit jaar meerdere activiteiten voor inwoners van Balkburg, cliënten en medewerkers. Zo heeft Veldzicht een obstaclerun georganiseerd en verzorgt het centrum binnenkort een ontbijt voor bewoners van 2 verzorgingstehuizen.

Begeleiding

Het centrum voor transculturele psychiatrie maakt zich sterk voor mensen die tijdelijk niet meer in de maatschappij kunnen zijn. Dit gaat in veel gevallen om mensen met zeer ernstige psychische stoornissen die nergens anders terecht kunnen. Deze mensen ontvangen specialistische, individuele zorg en passende begeleiding in een beveiligde omgeving.