Multitalent Marcus van Teijlingen danst ‘with the Stars’

Beilen/Wapse - Multitalent Marcus van Teijlingen schittert vanaf vandaag in het vernieuwde ‘Dancing with the Stars’. Na tien jaar van afwezigheid is deze wereldwijd succesvolle show terug op de buis. Als enige danser uit het noorden, neemt hij het samen met zangeres Samantha Steenwijk op tegen tien andere dansduo's.

De inwoner van Beilen die bijna wekelijks in dorpshuis Oens Huus in Wapse te vinden is voor de ‘Dance Xplosion’-lessen, is druk in de voorbereidingen op de eerste liveshow. Tussen het knippen, training geven, de visagieklussen, dans- en technieklessen door, is Marcus heel wat uren te vinden in de dansstudio's in Aalsmeer. ‘Ja, terug van weggeweest’, vertelt hij, ‘ik heb er ontzettend veel zin in!’.

Marcus van Teijingen ging als veertienjarige op dansles. Al snel vielen zijn passie en talent op. Als amateur en later als professional deed hij mee aan vele wedstrijden op hoog niveau. Marcus danste op Europese en Wereldkampioenschappen en deelt zijn kennis als dansleraar op verschillende dansscholen. Ook acteerde en danste hij in de musical ‘Dirty Dancing’. Momenteel geeft hij onder meer vaste groepen in Groningen techniekles en is hij dus ook vaak in Wapse waar hij lesgeeft in het dorpshuis. Hij werkt verder door het hele land als dansleraar, kapper en visagist en geeft de training ‘Krachtige Lichaamstaal’, een praktische training die helpt je non-verbaal sterk te presenteren. Toch lokte het aanbod om als choreograaf en danser terug te keren bij het dansprogramma hem zo, dat de rest even op een wat lager pitje werd gezet.

In het razend populaire ‘Dancing with the Stars’, worden elf BN'ers gekoppeld aan een professionele danser(es). Ze trainen wekenlang om verschillende dansstijlen onder de knie te krijgen. Wie uiteindelijk de finale behaalt, wordt bepaald door het publiek en de jury.

Concept

Het concept is voor Marcus niet nieuw. In eerdere edities van DWTS danste hij al de sterren van de hemel met Irene van der Laar, Catherine Keyl en Anita Witzier. Met Barbara de Loor en Helga van Leur won hij zelfs de finale. ‘Het is super om weer onderdeel te zijn van dit fantastische programma. Ik kijk met veel plezier terug op de eerdere edities en kan niet wachten om met Samantha het publiek te verrassen. De afgelopen maanden hebben we hard getraind. Samantha had eigenlijk geen ervaring met dansen waardoor we echt bij de basis zijn begonnen. Het verschil met de start is nu al enorm, we zijn er bijna klaar voor!’.

Samantha Steenwijk is een zangeres van Nederlandse bodem en onder meer bekend van de tv-programma’s ‘The Voice of Holland’ en ‘Bloed Zweet & Tranen’ waarbij ze in beide gevallen de finale behaalde. Momenteel schittert ze in het programma ‘Beste zangers’. Vanaf zaterdag gaan tien BN-ers met hun danspartner de strijd aan met Marcus en Samantha. Bibian Mentel, Keizer, Anouk Hoogendijk, Gijs Staverman, Tooske Ragas, Berget Lewis, Barrie Stevens, Heleen van Royen, Rutger Vink en Jamie Trenité maken zich ook op voor hun eerste liveshow.

Consequenties

De drukte voor het tv-programma heeft wel consequenties voor Van Teijlingens lessen in Wapse. Die beginnen dit jaar uiterlijk in november. Dat is natuurlijk afhankelijk van hoe lang de dansleraar het met zijn partner zangeres Samantha Steenwijk volhoudt in het programma. De dansleraar verzorgt in Wapse ‘Dance Xplosion’. Dit is een individuele manier van bewegen met een combinatie van warming-up op muziek, (buikspier)oefeningen en dansen. Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. De dansen zijn bijvoorbeeld aangepaste ballroom- of Latijn-Amerikaanse dansen, maar ook eigen gemaakte dansen. De afgelopen jaren werden de lessen niet alleen bezocht door deelnemers uit Wapse, maar ook uit de omliggende dorpen en zelfs uit Meppel, Hoogeveen en Steenwijk.

Bij voldoende belangstelling start er mogelijk in Wapse weer een beginnersgroep ‘Dance Xplosion’. Info en aanmelden via Marjolein Rink, marjolein_rink@hotmail.com of 06-49965574.