Havelte geniet met volle teugen van prachtige optocht

Havelte - Het Havelter Volksfeest sluit dit weekeinde de rij dorpsfeesten in Westerveld af. De inwoners van de Parel van Denthe genieten met volle teugen van het feest dat donderdag al losbarstte met een geweldige muziekbingo.

Na een gezellige (spelletjes)middag voor de oudere inwoners van het dorp en een drukbezochte en vrijdagmiddagborrel in de feesttent, gingen vrijdagavond de voetjes van de vloer in een prima gevulde feesttent. Terwijl de voetballiefhebbers in het cafégedeelte genoten van de geweldige overwinning van het Nederlands Elftal op Duitsland, ging coverband The Euro's los in de tent. De euforie van de winst droeg er natuurlijk aan bij dat tot in de late uurtjes werd gefeest.

Zaterdag moesten de Havelters alweer vroeg uit de veren voor de traditionele optocht. Na de keuring van de wagens, werd onder prachtige weersomstandigheden de rondgang door het dorp gemaakt. De deelnemers hadden weer hun uiterste best gedaan om met de grootst mogelijke creativiteit de vele toeschouwers te verrassen.

Na de bekendmaking vanmiddag van de prijswinnaaars van de optocht, gaat het Havelter feest vanavond verder met een pubquiz en een spetterend optreden van de band de Corona's. Zondag is er Havelte Got Talent, een fietstocht en een Zeskamp en een afsluitend optreden van de band Super Sundays.