Verschrikkelijk eerste half uur bezorgt Staphorst forse thuisnederlaag

Meppel- Staphorst heeft de zege op de openingsdag bij HZVV geen goed vervolg kunnen geven. Het verloor het tweede competitieduel thuis met 2-5 van Berkum en dat mag verrassend genoemd worden. Staphorst gaf het eerste half uur niet thuis en stond binnen 24 minuten op een 0-4 achterstand. De 1-4 op slag van rust van Dirk Muis gaf hoop bij het thuispubliek, maar spannend werd het nimmer meer.

Staphorst startte dramatisch aan het duel en verdedigde kinderlijk. Jonathan van Marle profiteerde daar al in de 3e minuut van en zette Berkum op 0-1. Vier minuten later stond het al 0-2 via Johnson Bacuna waarna Berkum vrolijk door kon gaan. Thom Kooke schoot de 0-3 tegen de touwen in de 19e minuut en Johnson Bacuna maakte de vierde Zwolse treffer in de 24e minuut, 0-4. Staphorst stelde daar bitter weinig tegenover en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Pas op slag van rust zorgde het voor enig gevaar en was het verdediger Dirk Muis die zowaar de 1-4 aantekende.

De treffer op slag van rust bleek van geen enkele waarde want de bezoekers kwamen na rust geen moment in gevaar. Staphorst probeerde het wel, maar kende een off-day en kon geen vuist meer maken. In de slotfase vielen er nog twee treffers te noteren. Marc van der Meulen zorgde voor 1-5 in de 85e minuut waarna Marlon Luchtenberg de eindstand op 2-5 bepaalde.