MSC weet weer wat winnen is

Meppel - Op het veld van FC Meppel heeft MSC zondagmiddag een broodnodige zege behaald. Tegen Alphense Boys werd het 2-1. Na een 1-0 ruststand trok MSC met tien man de overwinning over de streep: 2-1.

Na een kwartier kwam MSC op voorsprong. Noah Schuurman zette op links goed door, leek vervolgens te scoren, maar via keeper Tim van der Linden belandde de bal voor de voeten van Matthijs Hensens, die simpel kon binnentikken.
Het moet gezegd, de ploeg uit Alphen aan den Rijn was voetballend beter, had meer balbezit, maar MSC leverde met veel vechtlust het nodige tegenwicht.

Veel strijd

In de tweede helft was er vooral veel strijd en in één van die duels kreeg invaller Richard Barahilia binnen vijf minuten twee keer een gele kaart. Toch lukte het de thuisploeg om te scoren. Hensens zag dat keeper Van der Linden bij een vrije bal gokte op de lange hoek. De korte hoek was ongedekt en daar profiteerde de aanvaller optimaal van: 2-0.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd werden de ruimtes groot en kon het alle kanten op. Kees Tol scoorde vlak voor tijd de 2-1 en daarna was het nog enorm hectisch, zo raakte Boys speler Thijs Hoogeboom met een kopbal de lat, maar won MSC uiteindelijk toch.

De drie punten zorgde voor enorme opwinding in het MSC kamp en een opsteker voor de derby van zaterdag tegen Alcides.