FC Meppel geeft d'Olde Veste'54 uur lang goed partij

Steenwijk- Een uur lang wist FC Meppel eerste klasser d'Olde Veste 54 van zich af te houden. De Meppelers namen zelfs brutaal de leiding voor rust en kwamen verdedigend nauwelijks in de problemen. Pas in het laatste half wist de thuisploeg het verschil in kwaliteit in cijfers uit te drukken. Drie standaardsituaties deden FC Meppel de das om waardoor het uiteindelijk 3-1 werd voor d'Olde Veste 54.

D'Olde Veste 54 was in de openingsfase op zoek naar een snelle treffer en maakte het FC Meppel met veel positiewisselingen op het middenveld lastig. Pas na een minuut of tien kregen de groen-witten controle en kwam het duel in evenwicht. In de 18e minuut kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong toen Rik Beens een corner bij de tweede paal binnen tikte, 0-1. Die stand werd door FC Meppel eenvoudig naar de rust getild.

Ook na de pauze hield FC Meppel een kwartier stand en leek het er niet op dat de thuisploeg het duel naar zich toe zou trekken. In de 61e minuut was het plotseling raak toen Bas Flobbe een corner vanaf de 5 meter binnen knikte, 1-1. Vanaf dat moment was d'Olde Veste 54 veel sterker en ging het tempo omhoog. Dat resulteerde in veel druk op FC Meppel en nog in twee treffers. Daan Postma en Bas de Vries wisten uit een verre ingooi en een vrije bal van nog tweemaal te scoren waardoor het duel in 3-1 eindigde.