Bezoekersaantal eerste Cornfest boven verwachting

Giethoorn - Een betere editie hadden de organisatoren van het eerste Gieterse Cornfest zich niet kunnen wensen. Bezoekers kwamen massaal naar het oogstfeest aan de rand van Giethoorn. Zaterdagavond trok het feest 650 bezoekers en zondag waren er 1000 belangstellenden op het feestterrein.

De organiserende vriendengroep kocht in Noord-Brabant een ‘romneyloods’. In het maisveld van Peter Evenhuis was vooraf al een stukje mais geoogst waar de loods met gebogen dak opgebouwd mocht worden. ‘Het is weer eens wat anders dan een gewoon tentfeest. Deze locatie en voorziening, in combinatie met een goed programma, zorgden voor een drukbezochte eerste editie’, legt Richard Petter uit.

Het organiseren van een feest is geen onbekende bezigheid voor Petter en zijn kameraden. ‘Vroeger hadden we een keet en organiseerden wij ook allerlei feestjes. Op den duur werden we ouder en werd het snel minder met feesten. Nu kwam het idee om eens een oogstfeest te houden in de Gieterse polder. Een groot deel van organiserende mannen werkt in de akkerbouw en dat maakte de keuze voor een maisfeest eenvoudig. We hebben nu wat meer te besteden dan vroeger en besloten om een loods te kopen. Deze breken we maandag weer af en als het aan ons ligt gaat hij volgend jaar weer de lucht in’, legt Petter uit.

Vrijdagavond was de vrijwilligers- en sponsoravond. Zaterdagavond waren het de bands ‘Tripple H’ en ‘Beef Jerk’ die de bühne van het Cornfest betraden. Het feest, dat zich kenmerkte door de Amerikaanse stijl, werd zondag afgesloten met een gratis toegankelijk oogstfeest. Het perceel met mais rondom de feestschuur werd op de ouderwetse manier geoogst. Geen grote combains maar oude tractoren. Het viel in de smaak, meer dan 1000 mensen genoten van het nostalgische spektakel. In de loods kon men na afloop genieten van de muziekformaties ‘Dreuge Worst’ en ‘The Moonshine Ramblers’. Bij de mannen ontstaat er zondagavond tijdens het na-borrelen geen twijfel: ‘Volgend jaar weer’.