Jeroen Hilster tekent voor geslaagd IDM-debuut

Staphorst - Met een grijns op het gezicht kijkt Jeroen Hilster van het Oosterveens Ashford Formula- racingteam terug op het IDM- weekend. Met een elfde en een zesde plaats kon hij immers goed meekomen in het internationale geweld. Bovendien reed hij bijna een seconde van zijn snelste tijd op Assen af.

Hilster reed zaterdag een bekeken race die hem naar een elfde klassering bracht. Op zondag was alles anders. Het weer was beter, dertien ronden in plaats van de verkorte versie van zaterdag, toen er slechts negen keer werd rondgereden.

De start op zondag was goed. Na één ronde kwam Hilster op zijn Ten Kate Yamaha R6 als negende door. Halverwege de race meldde hij zich voor de strijd om de vijfde plaats. Veel wisselende posities met vier rijders die streden om de top vijf te halen. Mooie gevechten werden er uitgevochten, waarbij Hilster tot halverwege in de 1.43 reed. Met Wayne Tessels en Vasco van der Valk net voor hem, finishte Hilster op een uitstekende zesde plaats.

Het team en de Ten Kate Yamaha R6 lijken klaar te zijn voor de OW SuperCup 600 wedstrijd van komende zaterdag, waarin Hilster met koploper Nick Vlaar weer het gevecht moet aangaan om het Nederlands kampioenschap .

Danny van der Sluis

Danny van der Sluis had zaterdag te maken met natte omstandigheden tijdens de kwalificatie sessies. In de eerste sessie met een opdrogende baan zette de Staphorster de dertiende tijd neer en dat na een kleine valpartij. De tweede sessie leek droog te gaan verlopen, maar het begon al te snel te regenen zodat hij zijn tijd niet kon verbeteren.

Met twaalf coureurs voor hem maakte hij zondag zijn eerste officiële racemeters in een IDM-wedstrijd. De start verliep niet vlekkeloos en Danny verloor een paar plaatsen, maar hij vocht zich goed terug richting de top tien. Het werd uiteindelijk een gevecht met de Duitser Jan Bühn en Jan Mohr om de elfde positie. Hij kon Mohr voorblijven en finishte kort achter Bühn als twaalfde.

Top tien

In de tweede race van de Superbike 1000 heeft Danny van der Sluis zich de top tien binnengereden. Nu gestart vanaf de veertiende plaats lukte het hem drie plaatsen hoger te eindigen dan in de eerste race.

Met een tiende plaats in een spannende race, met een sterk internationaal deelnemersveld, kon Van der Sluis goed meekomen op zijn blauwe Ten Kate Honda CBR 1000RR. Het IDM is misschien wel een mooie stap om in de toekomst te maken, de eerste kennismaking was in ieder geval een goede.

Maar eerst staat er zaterdag weer een belangrijke wedstrijd in de OW SuperCup 1000 op het programma, waarbij Van der Sluis serieus meestrijdt om de Nederlandse titel.