Blue Devils blijft koploper, maar verliest dure punten

Meppel - De honkballers van Blue Devils hebben zondag op eigen veld een dure nederlaag geleden tegen High Tech Hitters uit Enschede. Net als in de heenwedstrijd (8-7) kwamen de Meppelers een punt tekort tegen deze ploeg. Blue Devils is nog steeds koploper, maar voelt nu wel de hete adem in de nek van naaste concurrent Robur 2.

Blue Devils begon deze zondag opnieuw met Mathijs Moree als werper, maar de slagploeg uit Enschede bleek beduidend sterker dan die van Bedrocks uit Emmen in het vorige weekend. Via een paar goed geplaatste honkslagen liepen de honken algauw vol. Mede door een aantal verdedigende fouten konden de Twenten in de openingsinning twee punten scoren. In de gelijkmakende slagbeurt slaagde de thuisploeg om eveneens tweemaal de thuisplaaat te bereiken: 2-2.

Tweede inning

In de tweede inning liep High Tech Hitters ineens uit naar 2-6. Toen bij twee nullen de honken opnieuw volliepen, besloot Blue Devils-coach Remy Mercelina om Arnold Rijkeboer op de werpheuvel te zetten. De nieuwe pitcher pakte het meteen goed op, met drie slag. Daarna was het de beurt aan de Meppelers om de achterstand te verkleinen. Dit bleek echter een moeilijke taak, want de pitcher uit Enschede schakelde de ene na de andere slagman uit met of drie slag of een hoog geslagen vangbal.

Gaandeweg werd het een echte pitcherswedstrijd, met bovendien sterk veldwerk van beide ploegen.

Arnold Rijkeboer gaf, met zijn veldploeg achter zich, voor de rest geen punten meer toe. Een van de mooiste actie in het veld kwam op naam van Elmer Woudman. Hij maakte een zeer mooi dubbelspel door een geslagen bal al rennend uit de lucht te plukken, om die vervolgens met een streep naar het eerste honk te gooien.

Verdedigend sterk

Verder was Blue Devils verdedigend gewoon sterk met mooie vangballen door de verrevelders en (in het infield) door goed verwerkte grondballen naar het eerste honk.

Pas in de een-na-laatste inning kenden de Meppelers hun sterkste slagbeurt, waarbij ze terugkwamen tot 5-6. Deze inhaalrace leidde bij de Twenten tevens tot een pitcherswissel.

Met een mogelijke winst weer in het vizier stormde Blue Devilsin de laatste inning het veld op en werden in een mum van tijd drie nullen gemaakt. In de laatste slagbeurt moest het dan gebeuren, maar dat lukte allemaal net niet. De laatste honkloper strandde op het derde honk. Zo bleef het 5-6.

Met nog drie wedstrijden te gaan is de strijd om het kampioenschap nog spannender geworden.