LIVE VIDEO: Stadsderby tussen Alcides en MSC-Amslod

Meppel - Het is voor veel clubmensen de Wedstrijd van het Jaar: de stadsderby tussen Alcides en MSC-Amslod. Dit seizoen staat deze kraker al heel vroeg in het seizoen op het programma. Zaterdagavond ontmoeten beide Meppeler hoofdklassers elkaar vanaf 19.00 uur al in de derde speelronde. Bekijk hier het liveblog via Twitter en de live video.

Na een stroeve voorbereiding boekte MSC-Amslod afgelopen zondag de eerste overwinning van de competitie. Gastheer Alcides is nog puntloos, maar kwam in beide onderlinge ontmoetingen vorig seizoen wel als winnaar uit de strijd. Op eigen veld waren de geel-zwarten, vooral op basis van strijdlust, met 3-1 te sterk. Aan spanning zal het zeker niet ontbreken, vanavond op sportpark Ezinge.

De derby tussen Alcides en MSC kent niet vaak hele grote uitslagen. Op 23 april 2011 was het verschil vier in het voordeel van Alcides. Het werd toen 4-0 en dat was weer één van de drie ontmoetingen van de laatste tien jaar waarin één van de ploegen niet scoorde. Op 31 maart 2012 bleef het 0-0 en vorig seizoen eindigde MSC-Alcides in 0-2.