Sven Maurits uit Meppel opent KLM Open met prima score

Golfer Sven Maurits uit Meppel heeft na de eerste dag van de KLM Open een score van een onder par. Daarmee staat hij voorlopig in de top 50, op een gedeelde 47e plaats.

Sven Maurits, geboren in Meppel en woonachtig in Tuk, opende samen met Wilco Nienaber en Hyowon Park het jaarlijkse golftoernooi. Met de twee andere golfers sloeg hij om kwart voor acht ‘s ochtends de eerste bal af van het toernooi.

De eerste hole sloeg hij in par binnen, de volgende twee holes sloeg hij een birdie (een slag onder par). Deze score wist hij echter niet vast te houden, want halverwege de baan stond Maurits op +1. Door een birdie te slaan op zowel de tiende als elfde hole, kwam hij uiteindelijk op een score van -1.

Wildcard

De 32-jarige golfer ontving een wildcard om mee te doen aan de KLM Open, dat gespeeld wordt op The International in Amsterdam. Het is de vijfde keer dat Maurits meedoet aan het toernooi. Van 2009 tot en met 2012 stond hij ook op de startlijst. Zijn beste resultaat is +4, behaald in 2009 en 2010. Alle vier de jaren wist hij de cut, de laatste twee dagen niet te halen. Nu lijkt hij op koers om het weekend wel te halen. De beste 65 golfers na de eerste twee dagen, halen de ‘cut’.

Na de eerste dag gaat Callum Shinkwin uit Engeland solo aan de leiding. Hij heeft een score van -6 genoteerd staan. Rowin Caron en Koen Kouwenaar zijn de beste Nederlanders, beide met -4.

KLM Open

Het is de 100e editie van het toernooi. Zes keer wist een Nederlander het toernooi te winnen. Joost Luiten lukte dat als laatste, in 2013 en 2016. Titelverdediger is de Chinees Wu Ashun.

In totaal doen er 19 Nederlanders mee aan het golftoernooi, dat nog tot en met 15 september duurt. Zes Nederlanders hebben het kampioenschap gewonnen, meest recent Maarten Lafeber in 2003 en Joost Luiten in 2013 en 2016

De KLM Open maakt deel uit van de European Tour. Er doen in totaal 156 golfers mee. Het is de eerste wedstrijd in de European Tour dit seizoen voor Maurits.