Sven Maurits sluit KLM Open af met minder slotweekend

Sven Maurits heeft zijn goede optreden van de eerste dagen op het KLM Open niet vast weten te houden. In het slotweekend noteerde hij op beide dagen een score van vier boven par.

Maurits, afkomstig uit Meppel en wonend in Tuk, eindigt het golftoernooi met een +6 score op de gedeelde 72e plaats. Dat is de laatste plaats van degenen die zich hebben gekwalificeerd voor het slotweekend.

De 32-jarige golfer begon het KLM Open in Amsterdam nog goed. Zowel donderdag als vrijdag scoorde hij een -1 score. Dat was goed om de ‘cut’ te halen, het slotweekend. Het was de eerste keer in vijf deelnames dat hem dit lukte. Maar zowel zaterdag als vandaag ging het minder, met beide een score van +4.

Het halen voor de ‘cut’ betekent nog een leuke prijs voor Maurits. Hij heeft hiermee 2.999 euro verdiend.

Wildcard

Maurits ontving een wildcard om mee te doen aan de 100e editie van het KLM Open, dat onderdeel uitmaakt van de European Tour. Het is voor Maurits de eerste wedstrijd dit seizoen in deze European Tour.

In totaal doen er 19 Nederlanders mee aan het golftoernooi, waarvan er zes de ‘cut’ hebben gehaald: Joost Luiten, Koen Kouwenaar, Reinier Saxton, Rowin Caron en Wil Besseling.

De Spanjaard Sergio Garcia won met -18 het toernooi. Nicolai Hojgaard uit Denemarken werd met -17 tweede en de Engelsman Matt Wallace werd met -15 derde. Wil Besseling is de beste Nederlander op de zevende plaats, met -11.