‘De Roomboot BV’ is grote winnaar van Corso Frederiksoord

Frederiksoord Heel Frederiksoord en omgeving was afgelopen in de feeststemming, want het jaarlijks dahliacorso stond op het programma, dit jaar met als thema ‘Feest’.

Duizenden bezoekers bezochten de rondgang(en) op zaterdag en ook op zondag werden de opgestelde wagens en het omlijstend programma druk bezocht. Met meer bezoekers dan de afgelopen jaren kan het bestuur stellen dat het een geslaagd ‘Feest’ was.

Gemaskerd Bal

Tijdens het Corso zijn er verschillende prijzen te verdelen: een wagenprijs, toefenprijs, ereprijs, verlichtingsprijs en natuurlijk de publieksprijs. Groep ‘De Roomboot BV’ was dé grote winnaar van Corso 2019, zij sleepten naast de wagenprijs en toefenprijs ook de ereprijs binnen met hun onderwerp ‘Gemaskerd Bal’. De verlichtingsprijs ging dit jaar naar corsogroep ‘VVV’ met het onderwerp ‘God is a DJ’. Corsogroep De Moesberg pakte wederom de publieksprijs met hun ‘Bruiloft’.

Naast de corsogroepen hebben ook de mozaïekgroepen gezorgd voor ‘Feest’ in de omgeving. Hierbij ging de eerste prijs naar mozaïekgroep ‘De Schapendrift’ en werd het mooist bord geprikt door mozaïekgroep ‘De Delle’. Het afgelopen jaar is het aantal mozaïeken bijna verdubbeld en het bestuur kan nu al verklappen dat deze stijgende lijn verder gaat in 2020.

‘Corso 60 jaar, vermaak oe’

Volgend jaar viert Corso een jubileumjaar. Het thema voor 2020 is dan ook ‘Corso 60 jaar, vermaak oe’. Hierbij krijgen de groepen de vrije hand om zelf een onderwerp te kiezen. Uiteraard wordt er dan ook groots uitgepakt op vele gebieden, maar daarover laat het bestuur zich nu nog niet uit.