'Van Dorsten Open' is meteen al slijtageslag

Meppel - Bij TC Tivoli is dit weekend het tennistoernooi ‘Van Dorsten Open’ van start gegaan. De eerste twee dagen vormden voor een aantal spelers direct een martelgang.

Joost Vente wist zaterdag ternauwernood in de categorie HE6 te winnen van Freerk Weening. Na een ogenschijnlijk eenvoudige winst in de eerste set stond Vente in de tweede set voor met 5-2, maar hij verloor deze - na oeverloze rally’s - uiteindelijk met 5-7. Beide spelers waren daarna uitgeput, maar Vente trok de derde set naar zich toe (6-2 5-7 6-4). Na een verrassend sterk herstel won Vente op zondag gemakkelijk van Marty Hoevenberg (6-1 6-1).

Betere start

Coco Paasse en Elsbeth Pronk kenden een betere start van het toernooi. Op zaterdag waren zij te sterk voor Muriel Hondelink en Tine Scheele (6-3 6-4) en op zondag kregen zij Manon Smand en Ria Smand-Hop met 6-3 6-4 zonder veel moeite op de knieën.

Eggon Allersma kende daarentegen een uitermate zwakke start van het toernooi. Op zondag verloor hij in de HE6 zowel van Tjeerd Bonte (6-1 6-2) als van Jasper Jurriëns (6-2 6-2). Allersma na afloop: ‘Ik word ouder en overweeg mijn sportcarrière te verleggen naar het golfen, waar ik momenteel meer plezier en succes ervaar.’ Allersma gaf toe dat het ook tussen zijn oren niet lekker zat en ziet nu al op tegen de partij tegen Jan Hoorn, later deze week. Tim Bottenberg was als wedstrijdleider echter blij met de snelle partijen van Allersma. Bottenberg: ‘Eggon is als smeerolie in onze planning.’

Pure martelgang

Freddy van Dijk wist op zondag te winnen van Guido Gortworst (6-3 6-2). Beide heren waren geblesseerd, maar ze gaven niet op, waardoor de wedstrijd een pure martelgang werd.

Op weekenddagen starten de wedstrijden in de ochtend en doordeweeks wordt vanaf 18.00 uur gespeeld. Toeschouwers zijn de gehele week van harte welkom aan de Catharinastraat.

 

Voor meer info: www.toernooi.nl en dan zoeken op Van Dorsten