Beveiliger houdt hersenschudding over aan klap op oudejaarsfeest Dwingeloo

,,100 uur werkstraf dat vind ik wel heel extreem”, zegt een 19-jarige verdachte van mishandeling uit Dwingeloo. De politierechter reageert: ,,Wat u had u dan verwacht? Dat u een bos bloemen zou krijgen?”

De 19-jarige Dwingelder zit maandagmorgen voor de politierechter, omdat hij op het afgelopen oudejaarsfeest in Dwingeloo een beveiliger zou hebben mishandeld. Het slachtoffer liep onder meer een lichte hersenschudding op. De jonge verdachte heeft bij de politie steeds ontkend dat hij de beveiliger heeft geslagen. Volgens hem is de beveiliger door een andere feestganger geraakt. Bij de politierechter draait de verdachte bij. ,,Misschien heb ik het toch wel gedaan. Maar niet meerdere klappen.”

Vechtpartij op feest

Op het oudejaarsfeest was een vechtpartij ontstaan. De beveiliger greep samen met een collega-beveiliger in. Daarop kreeg de man een harde klap tegen zijn hoofd. Volgens de officier van justitie heeft hij meerdere klappen gekregen. ,,Hij had een lichte hersenschudding en meerdere schaafwonden op zijn lichaam. Dat bewijst dat er meerdere malen is geslagen.”

Strafverzwaring: slachtoffer beveiliger

De straf valt hoger uit omdat het slachtoffer een beveiliger was die op het feest was om de orde te bewaren. Met die strafverzwaring is de politierechter het eens. Toch komt de rechter tot een iets lagere straf. Hij acht niet bewezen dat meer dan een klap is uitgedeeld. Ook volgt hij het advies van de reclassering om het jeugdstrafrecht toe te passen. De verdachte is veroordeeld tot 60 uur werkstraf en hij moet de beveiliger ruim 511 euro schadevergoeding betalen.