Briluniek doet oogmeting 3.0

Meppel - Wie vroeger naar de opticiën ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Er werd een min- of plus-afwijking aangetoond en dat was het wel zo’n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij. Een grote stap voorwaarts.

Dankzij de DNEye Pro scanner gaan de oogmetingen nu nog een stapje verder. ‘Met dit oogmeetapparaat meten we zeker 30 keer nauwkeuriger,’ vertelt Henk Zwiers van Briluniek. ‘Tot op heden kon een goede opticien 3 oogfouten corrigeren. Dankzij de DNEye® Pro scanner, corrigeren we er nu 20. Briluniek wil altijd meegaan met de nieuwste innovaties om klanten de best mogelijke kijkoplossing aan te kunnen bieden. Daarom is de DNEye Pro scanner vanaf heden een vast onderdeel in het onderzoek. Een oogmeting 3.0.

Hoe werkt het?

De DNEye Pro scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van de pupil. Ook verkrijgt de opticien met de DNEye Pro scanner extra informatie voor een betere invulling van het leesdeel, zodat ook dit gedeelte nog nauwkeuriger kan worden geslepen. Sinds april dit jaar meet de scanner ook de lengte van het oog. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat niet ieder oog dezelfde lengte heeft. Echter, alle traditionele glazen worden berekend op een gemiddelde ooglengte, wat kan leiden tot een minder goede sterkte-opbouw van de glazen.

HD-glazen

De uitkomst van deze scan maakt dus een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Henk Zwiers vergelijkt het met de ontwikkeling van beeldschermen. ‘Dankzij nieuwe technieken leggen fotocamera’s meer details vast en worden beeldschermen steeds scherper. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer. Niet alleen overdag, maar ook tijdens schemer en ‘s nachts.’

Nachtblindheid

‘Veel mensen komen hier naartoe omdat ze denken dat ze nachtblind zijn,’ zegt Henk Zwiers. In werkelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en bij schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. De DNEye Pro scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, bij schemer en ’s nachts.’

Gratis scan

De extra meetgegevens leveren niet voor iedere brildrager evenveel winst op. Ook is het geen wondermiddel tegen de gevolgen van glaucoom of staar. Maar er kan nu wel goed in kaart gebracht worden waar er een winst te behalen valt voor de meest individuele brillenglazen. Op donderdag 26 en vrijdag 27 september komt de speciale DNEye® Pro caravan naar Meppel. ‘We willen iedereen van harte uitnodigen om langs te komen voor een DNEye Pro onderzoek,’ zegt Henk Zwiers.

Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen mensen voor de deur van Briluniek terecht voor een gratis onderzoek. Een afspraak maken, wordt wel aangeraden. Wie na onderzoek nieuwe glazen nodig heeft, krijgt een DNEye Pro optimalisatie ter waarde van 100 euro cadeau.

Voor meer informatie bel naar Briluniek: (0522) 261650, kijk op www.briluniekmeppel.nl of bezoek de winkel aan de Hoofdstraat 38.