DCS ruimt op in Meppel

Meppel - Dutch Climate Systems houdt op 21 september een Cleanup. Dit doen ze om zo veel mogelijk zwerfafval van straat en uit de natuur te halen en daardoor Meppel wat schoner te maken.

De World Cleanup Day is een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Tijdens die dag worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimd.

In Nederland wordt er vooral gericht op zwerfafval. Het doel van de Cleanup is natuurlijk zo veel mogelijk zwerfvuil opruimen, maar ook erachter komen welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. Hoe meer informatie er is over het afval, hoe gerichter er gewerkt kan worden aan oplossingen.

Cleanup Day

De World Cleanup Day is de grootste weredwijde opruimactie van het jaar. Honderdzestig landen geven de planeet een grote schoonmaakbeurt. In Nederland worden er tijdens die dag acties georganiseerd. Bedrijven, scholen, sportverenigingen en particulieren helpen opruimen. Op de site van World Cleanup Day is een kaart van Nederland te vinden met een overzicht van alle opruimacties.

De Cleanup is van 10.00 tot 12.00 uur. Deelnemers kunnen zich verzamelen bij Drukkerij Van Dijk op Zomerdijk 13A.

Inschrijven kan via: www.worldcleanupday.nl