Kom over en help zamelt kleding in voor kinderen in Oekraïne

Meppel - Stichting Kom over en help zamelt kleding in voor kinderen uit arme gezinnen in Oekraïne. De stichting heeft verschillende kledingdepots in Nederland, waaronder 1 in Meppel.

De kleding die is ingezameld, wordt door Kom over en help verkocht. Met de opbrengst kan de stichting de arme gezinnen met kinderen financieel ondersteunen. De ouders ontvangen dan een bijdrage per maand voor eten en verwarming, schoolspullen en medische zorg, maar ook pastorale begeleiding, traumabegeleiding en juridische begeleiding.

De kleding wordt in Nederland verkocht en gaat daarna naar tweedehandswinkels in landen als Moldavië en Bulgarije. Zo krijgt de tweedehandskleding een driedubbele opbrangst: voor ontwikkelingsprojecten, voor werkgelegenheid en voor hergebruik.

Stichting

Kom over en help is ontstaan vanwege het vroegere IJzeren Gordijn en het communisme. Christenen in Nederland smokkelden Bijbels en christelijke lectuur naar Centraal- en Oost-Europa. Nadat het IJzeren Gordijn viel, ging Kom over en help zich meer richten op professionele ontwikkelingsprojecten en structurele hulpverlening.

In Meppel kan er kleding worden afgegeven bij de Familie Wolting aan de Pieter Bruegellaan 11.

Voor meer informatie kijk op: www.komoverenhelp.nl/kleding