Woongemeenschap De Hobbitstee bestaat 50 jaar

Wapserveen - Op woongemeenschap de Hobbitstee in Wapserveen zijn veel bewoners en bezoekers uit vele windstreken betrokken geweest bij de ontwikkeling en het behoud van de natuurrijke plek van 4 hectare groot. Dit jaar viert de Hobbitstee haar 50-jarig bestaan.

Op papier dan, want er waren voor 1969 al mensen op de bewuste plek te vinden in Wapserveen. Van de toen nog compleet kale akker is over de decennia heen een groene en diverse plek gemaakt. Een plek waar mensen het net even anders konden doen, zich los konden maken van de norm. De huidige bewonersgroep laat ook zien dat hun idealen uitvoeren en ‘het anders doen’ kan in een veeleisende maatschappij. Het recent gebouwde duurzame huis ‘De Deel’ is daar een mooi voorbeeld van.

Reünie

Omdat 50 jaar geleden een groepje mensen heil zagen in deze plek, kunnen er nog steeds mensen wonen en voort borduren op de intentie om groener te leven. Met een reünie op zondag 22 september wordt er gevierd dat de Hobbitstee de oudste woongemeenschap van Nederland is. De Hobbitstee komt voor deze dag graag in contact met oud bewoners.

Meld je aan voor deze reünie via aanmelden@dehobbitstee.org. De Hobbitstee is gevestigd aan de Van Zijlweg 3 in Wapserveen.