Café Halve Stuiver heropent de deuren in De Schiphorst

Meppel - Café ’t Stekkie in verpleeghuis De Schiphorst wordt omgedoopt tot een bruin café: De Halve Stuiver. De opening is op donderdag 3 oktober om 19.30 uur met aansluitend een veiling.

In De Schiphorst wonen mensen die specialistische zorg nodig hebben, omdat ze een vorm van dementie hebben.’t Stekkie is een grote kamer in het hoofgebouw van De Schiphorst en is ingericht als cafeetje. De inrichting nodigde echter niet echt uit om er gezellig een paar uur door te brengen. Volgens Jaap de Boer van Herberg ’t Plein moest daar wat aan veranderen. Hij kwam op het idee om de ruimte om te bouwen tot café De Halve Stuiver en startte samen met Lions Zuid-West Drenthe een projectgoep. Deze groep maakte plannen, bedacht sponsoracties en schakelde de hulp in van bedrijven en ondernemers in Meppel. Het is een project geworden van Meppelers voor Meppelers. 

Inmiddels is de bouw gevorderd en zijn de schilders al actief. De binnenhuisarchitect werkt met alle partijen samen. Ondertussen houdt de projectgroep zich druk bezig met de veiling. ‘We hebben bijvoorbeeld al een rit in een nieuwe auto en kaartjes voor de Zwarte Cross aangeboden gekregen om te veilen’, vertelt Jaap.  Veilingmeester Nijmeijer verkoopt de kavels tijdens de veiling. De 60 kavelstukken zijn te zien op de facebooksite van café De Halve Stuiver. De opbrengst van de veiling wordt besteed aan de aanleg van een terras naast het café.

Bruine kroeg

Het idee is om van de ruimte een sfeervolle en gemoedelijke bruine kroeg maken. De naam ’t Stekkie verdwijnt en de naam van de vroegere pleisterplaats van het ziekenhuis De Halve Stuiver keert terug. Er komt een nieuwe bar, nieuw meubilair, een groot tv-scherm en een muziekinstallatie. Ook wordt er een nieuwe vloer gelegd en raambekleding aangebracht. Er wordt een plek van samenkomst gecreëerd waar bewoners en hun familie, vrienden en andere samenstellingen in een ongedwongen sfeer bij elkaar kunnen zijn.

Voor vragen, ideeën of hulp: m.keizer@noorderboog.nl of Jaap de Boer: 06-51666865