Echt Waar?! Union SV uit Nieuwleusen wint 10.000 euro

Amsterdam / Nieuwleusen - Union SV uit Nieuwleusen heeft in het televisieprogramma Echt Waar?! 10.000 euro gewonnen. Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging 10.000 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor het uitbreiden en verduurzamen van haar sportpark.

‘Geweldig dat we met zo'n mooi bedrag de studio van Echt Waar?! hebben verlaten. We willen dolgraag het sportpark verder uitbreiden en verduurzamen. Ons clubgebouw wordt vergroot, we krijgen er 4 kleedkamers bij en we gaan renoveren. Duurzaamheid hebben we bij Union SV hoog in het vaandel staan. We gaan het dak volledig vernieuwen met goede isolatie, alle ramen worden voorzien van dubbel glas en we willen alle veldverlichting in LED uit laten voeren’, aldus Michiel Smudde, voorzitter van Union SV.

Echt Waar?!

In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds 2 verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Prestatie

Veertien dagen lang moesten de deelnemers van USV Nieuwleusen hun mond houden. Dit vanwege harde contractafspraken met de tv-producenten van SBS6. Achteraf een prestatie op zich. Want zaterdag, tijdens de uitzending van de quiz Echt waar?! bleek dat de USV-delegatie veel geld had verdiend voor de clubkas.