'Van Dorsten Open' is al halverwege

Meppel - De eerste vier speeldagen van het ‘Van Dorsten Open’ bij TC Tivoli zijn achter de rug. Nagenoeg alles verloopt naar wens en verwachting.

Zo houden de meeste geplaatste spelers zich tot nu toe staande op dit sterk bezette tennistoernooi, met uitzondering van Elsbeth Pronk en Theo Knoop. Dit koppel verloor maandagavond in het GD6 met 6-4 6-2 van Marleen van der Vinne-Mulderij en Arno van der Ende. Verder gingen dinsdagavond de als eerste geplaatste Edo Boltje en Joost Valentijn in het HD5 met hun spectaculaire, maar ietwat onstuimige spel ten onder tegen Gerard Blenke en Martijn Doze (6-4 6-4). Onfortuinlijk waren ook Han Leunk en Bernardo Timmerman: zij moesten de partij tegen Erikjan Kerssies en Peter Kruys in het HD6, bij een stand van 4-3 in de eerste set, opgeven door een blessure.

Slicebackhand

Meer succes was maandagavond weggelegd voor Driekus Oosterveld. Deze ‘oude rot’ dwong met zijn karakteristieke slicebackhand de veel jongere Dennis Kuiper tot overgave (7-6 6-3). Oosterveld en Kuiper spraken na afloop met respect over elkaars techniek. Een andere spannende partij werd gespeeld in het DD7 door Muriel Boltje en Saskia de Vries. Met lange, zenuwslopende rally’s wonnen zij de eerste set van Ellen Koops en Marlous Sanders. De tweede set lieten zij liggen, waarna een supertiebreak gespeeld moest worden. Deze wonnen zij door geconcentreerd service- en netspel (6-4 4-6 10-8).

Op dinsdagavond speelde Jan Hoorn in het HE6 tegen Tjeerd Bonte. Hoorn wordt door veel spelers in het toernooicircuit ervaren als uiterst geslepen ‘angstgegner’, die met oerdegelijk spel het uiterste vraagt van het geduld van zijn tegenstander. Hij put zijn opponenten uit en verleidt ze tot gretigheid en aanvallend spel. Ook Bonte, ondanks fraai spel, viel hieraan ten prooi (6-3 6-2). Ellen Koops verloor haar single (DE7) van Martine Mosterman (6-1 6-3). Koops, na afloop: ‘Het ging weer beter dan gisteren en we hebben mooie rally’s kunnen spelen.’ Op de baan ernaast rekende Aniek de Boer in het DE5 ogenschijnlijk zonder veel inspanning af met Marjan de Groot-Loovers (6-4 6-2). Later op dinsdagavond wonnen de gebroeders Knoop in het HD6 knap van Mark Hoogeveen en Luco Huisman (7-6 6-3). Op de baan ernaast deden dat de gebroeders Bonte (in het HD5) met Arno Kroes en Frank Wijers (6-2 7-5).

Op weekenddagen starten de wedstrijden in de ochtend en doordeweeks wordt vanaf 18.00 uur gespeeld. Toeschouwers zijn de gehele week van harte welkom aan de Catharinastraat in Meppel.

Meer info: www.toernooi.nl en dan zoeken op Van Dorsten