Germa van Veen werkt 25 jaar op obs de Berkenhorst

Staphorst - Deze week is juf Germa van Veen maar liefst 25 jaar werkzaam op OBS de Berkenhorst in Staphorst. Hoewel haar onderwijsloopbaan al bijna meer dan een decennium langer is, stond de school dinsdag toch uitgebreid stil bij dit jubileum.

Juf Germa is sinds 15 september 1994 werkzaam als leerkracht op De Berkenhorst. Eerst als invaller maar later als vast teamlid. Binnen de school heeft zij al heel wat groepen lesgegeven, van kleuters tot bovenbouw. Inmiddels heeft ze de kinderen van oud-leerlingen in de klas, een bijzondere gewaarwording.
 
Dinsdag werd Germa in het zonnetje gezet door alle leerlingen van de school, die allemaal een bloem voor haar mee hadden genomen. Zo ontstond er in het midden van haar lokaal een enorm bloemstuk met allemaal verschillende bloemen om dit bijzondere jubileum te vieren. De Oudervereniging zorgde voor een leuke attentie en heerlijke ijsjes voor de leerlingen. ‘Wat een prachtige, onverwachte verrassing’, aldus een stralende juf Germa.
 
Obs de Berkenhorst maakt deel uit van Stichting Promes die het openbaar onderwijs verzorgt aan negen scholen in de gemeenten Meppel en Staphorst. De Berkenhorst is een van de twee openbare scholen in de gemeente Staphorst. Ook de Iekmulder in IJhorst hoort bij Promes.