SchuldHulpMaatje Meppel geeft financiële testkaart uit: 3000 huishoudens met schulden

Meppel - In Meppel zijn ruim 3000 huishoudens met problematische schulden, waarvan nog geen 20% hulp ontvangt voor het oplossen van de financiële problemen. SchuldHulpMaatje Meppel komt met een financiële testkaart.

Een groeiende groep mensen heeft schulden waarvan ze gevangene zijn geworden, is het idee achter de kaart. In Nederland hebben 1,4 miljoen huishoudens risicovolle of problematische schulden en slechts 14% wordt geholpen in de formele schuldhulpverlening.

100 huishoudens

SchuldHulpMaatje Meppel is ruim 2 jaar bezig en heeft in de afgelopen jaren ongeveer 100 huishoudens bijgestaan met het oplossen van de financiële problemen, waarvan inmiddels zo’n 60 zijn afgerond. Ze beschikken over 20 getrainde maatjes die graag willen helpen.

Taboe doorbreken

Praten over geldzorgen is nog steeds een taboe en SchuldHulpMaatje wil dit taboe doorbreken. Ze willen mensen tijdig bereiken en hebben daarom een financiële testkaart gemaakt. Aan de hand van de uitslag kan iedereen kijken hoe hij of zij er financieel voor staat. Geeft de uitslag aan dat je hulp kunt gebruiken, dan kun je via www.uitdeschulden.nu een aanmedlingsformulier invullen.

Of een mail sturen naar de coördinatoren, via: shm.meppel@outlook.com (Jenny van Gijssel) of teatimmer.schuldhulpmaatje@gmail.com (Tea Timmer).