Hilbert Noordermeer maakt fraai debuut bij 'Van Dorsten Open'

Meppel - Hilbert Noordermeer was tot vorig jaar een begenadigde en fanatieke voetballer. Halverwege vorig seizoen begon hij met tennis en in korte tijd had hij de techniek daarvan al duidelijk onder de knie. Daarna ging het snel.

In deze toernooiweek van het ‘Van Dorsten Open’ bij TC Tivoli komt Noordermeer samen met Rob Kollen uit in het HD7. Dit koppel won woensdagavond soeverein van het ervaren duo Hans Brand en Paul Snijder (6-3 6-1). Noordermeer, na afloop: ‘Als voetballer heb je natuurlijk balgevoel en spelinzicht. Dat maakt het oppakken van tennis vrij eenvoudig, ook voor de wat oudere voetballers. En tennis is veel minder blessuregevoelig.’

Grillig verloop

Op dezelfde woensdag was er ook een onderonsje tussen twee dameskoppels van TC Tivoli in het DD6. Deze wedstrijd kende een vrij grillig verloop. Muriel Hondelink en Tine Scheele wonnen de eerste set met 6-1 van Irene van der Horst en Anne-José Paas, maar de tweede set ging verloren met 0-6. In de supertiebreak trok het eerstgenoemde tweetal alsnog de winst naar zich toe met 10-8.

Ook de partij van Marjan de Groot-Loovers tegen Coco Paasse in het DE5 kende trouwens een grillig verloop: 6-2 2-6 6-2.

In de koningsklasse van het toernooi (HD3) deden Raymond Busscher en Mischa Kampshoff woensdagavond goede zaken. Zij wonnen van Wouter Olieman en Patrick Sanders (6-1 6-4) en later op de avond van Frans Castermans en Geert Leijenhorst (7-6 6-2).

Op donderdag gebeurde datgene waarvoor Eggon Allersma eerder in de week al bang voor was: hij verloor in het HE6 van Jan Hoorn (6-2 6-4). Gerard Blenke en Martijn Doze wonnen donderdagavond vrij eenvoudig en overtuigend in het HD5 van Derk-Anne Meppelink en Niek de Raad (6-4 6-1).

Van harte welkom

Vrijdag wordt vanaf 18.00 uur getennist bij het ‘Van Dorsten Open’, maar zaterdag en zondag beginnen de eerste wedstrijden al in de ochtend. Toeschouwers zijn en blijven ook op deze laatste drie toernooidagen van harte welkom aan de Catharinastraat in Meppel.

Vanaf het eind van de zaterdagmiddag verleidt een deejay met relaxete loungemuziek alle aanwezigen richting een feestje met brede dansmuziek.

 

Voor meer info: www.toernooi.nl, en dan zoeken op Van Dorsten