Twintig keukens strijken neer bij Smaakmakers Festival

De Wijk - Voor het Smaakmakers Festival op zaterdag 21 en zondag 22 september strijken ruim twintig rollende keukens neer in het Reestdal, aan de Julianaweg tussen de Wijk en IJhorst. Ze bereiden een keur aan gerechten van oer Hollands tot ver over de grens.

Na vorig jaar het eerste lustrum te hebben gevierd, met ietwat mindere weersomstandigheden, staat de organisatie te popelen om er opnieuw een geweldig festival van te maken. ‘Een perfecte zomerafsluiter en een ideale gelegenheid om met het hele gezin, met vrienden, buren of collega’s af te spreken om gezellig samen te genieten van eten en de verhalen eromheen’, vindt de organisatie. De zon is dit jaar opgenomen in het draaiboek en de vooruitzichten zijn dan ook zeer gunstig.

Foodtrucks

Van pure, bijzondere ingrediënten worden tijdens het festival de lekkerste gerechtjes bereid in de mooiste rollende keukens, van caravan tot brandweerwagen. Een feest voor het oog én voor de smaakpapillen en er is écht voor elk wat wils te vinden, ook aan vegetarisch en vegan is gedacht. Een kleine greep uit het aanbod: sushi, een lokale borrelplank, wraps, kipgerechten, uiteraard een geweldige hamburger, chinese streetfood, thais, visgerechten, smoothies, poffertjes, Mexicaans, Italiaans, ambachtelijk ijs en meer.

De festivalorganisatie heeft opnieuw een mooie afwisselende line-up samengesteld, met livemuziek van in totaal negen verschillende artiesten én heel uniek, op zondag speelt de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk. Evenals vorig jaar is er ook dit jaar een hoofdpodium en een talentenpodium. Op het talentenpodium zullen dit weekend Felicia, The Flaming Angles, Tim Kamphuis en de winnares van The Wolden Got Talent, Liselotte, hun talent laten zien en horen. Het muziekgenre dat op zaterdag het festival omlijst, met optredens van Makeshift, 70 Mile House en Folkyah, zal een mix zijn van singer-songwriter (eigen werk), country, folk, blue grass en poprock covers.

Op zondag start Koninklijke Muziekvereniging Apollo het festival met verrassende top 2000-muziek en zelfs een André Hazes medley, met zang van Chris Kroezen.

Internationale DJ

Daarna draait de internationaal producer en DJ Sebastian Davidson. Afgelopen week draaide hij nog op Ibiza (Café de Mar) en tijdens het Smaakmakers Festival draait hij relaxte beats aan de oever van de Reest. Wood ’n Goldfish sluit, met hun Country- Folk en Bluesmuziek, het festival af.

Voor kinderen is het Smaakmakers Festival ook een feest en indirect dan ook voor de ouders. Er is een speciale kinderarena waar veel, grotendeels gratis, kindervermaak is en op zondagmiddag zal de Brandweer De Wijk-Koekange een demonstratie geven. Bij de Ranjabar kunnen kinderen, na aanschaf van een beker, onbeperkt ranja tappen.

Oeverloos

Het festival doet het dit jaar overigens zonder verhalenfestival Oeverloos. Dat paste gezien de bezoekersaantallen toch niet echt bij elkaar. Mogelijk komt dit festival later op de agenda.

De toegang tot het festival aan de Julianaweg in de Wijk is gratis. Bezoekers betalen alleen voor eten en drinken. Het festival is geopend op zaterdag 21 september van 14.00-22.00 uur en op zondag 22 september van 11.30-20.00 uur.

Meer informatie over het Smaakmakers Festival is te vinden op www.smaakmakersfestival.nl.