Vrouw huilend op straat in Meppel op tweede kerstdag: man veroordeeld voor mishandeling

Een 30-jarige man is veroordeeld voor mishandeling van zijn toenmalige levenspartner in Meppel. Buurtbewoners zagen de vrouw vorig jaar op tweede kerstdag huilend op straat lopen en belden de politie.

Zij vertelde dat haar man haar had geslagen en geschopt. Ook zou hij een kussen op haar gezicht hebben gedrukt. Volgens de huisarts die haar onderzocht had de vrouw verwondingen in haar hals en gezicht. De verdachte ontkende dat sprake was van mishandeling. ,,Ik wilde haar telefoon pakken. Dat ging misschien iets te hardhandig.”

Doodsbedreigingen

De man wordt er ook van verdacht dat hij in januari via Whatsapp spraakberichten heeft gestuurd waarin hij de vrouw en zijn schoonmoeder met de dood bedreigde. In een van de berichten zei hij: ‘Ik breek jullie kankerhoofd allebei.’ Het stel had al langer problemen. De man is in 2017 voor een huiselijk conflict met zijn partner al veroordeeld tot een verplichte behandeling.

Locatieverbod voor Meppel

Ondertussen zijn de man en de vrouw uit elkaar. In april van dit jaar zou hij haar opnieuw hebben mishandeld. De rechter heeft de man daarna in een civiele procedure een locatieverbod voor Meppel opgelegd. Hij woont nu in Amersfoort.

De politierechter in Assen acht de beide mishandelingen en de bedreiging bewezen. Volgens deskundigen heeft de man een lichte verstandelijke beperkingen. Ook is hij ernstig verslaafd aan gokken en softdrugs. De verdachte is veroordeeld tot twee maanden cel voorwaardelijk en een verplichte behandeling en zo nodig opname in een behandelkliniek.