Na vele acties is rolstoelbus voor Mees uit Zuidwolde binnen

Mees Dekker uit Zuidwolde heeft zijn rolstoelbus. Woensdag haalde zijn moeder Mariëlle Zantingh de rolstoelbus op in Hoogeveen, wat betekent dat Mees ineens veel meer bewegingsvrijheid krijgt.

Moeder Mariëlle begon een crowdfundingsactie voor de aanschaf van een rolstoelbus. Deze is nodig om haar 6-jarige zoon Mees te kunnen blijven vervoeren. Mees is ziek en heeft MECP-2, het Rett-syndroom. ‘Mees is ernstig meervoudig beperkt en kan niet lopen en praten. Mees heeft epilepsie, een lage spierspanning en is hypermobiel en vorig jaar is bij hem een PEG sonde geplaatst, waardoor hij nu sondevoeding krijgt toegediend. Mees is 24 uur per dag van zorg afhankelijk’, vertelde zijn moeder bij het begin van de actie.

Aangepast huis

Om Mees thuis te kunnen blijven verzorgen en hem de beste zorg te kunnen geven, moest het huis worden aangepast. Er werd ook een rolstoel aangevraagd. ‘En toen kwam direct de vraag: hoe ga ik Mees vervoeren? Met mijn eigen auto ging het vervoer helaas niet meer. Mees groeit en werd te zwaar om in de auto te tillen en vandaar de wens voor een rolstoelbus.’

De bus zou het gezin de vrijheid geven om Mees naar het dagverblijf te vervoeren, het ziekenhuis en naar zijn vader te kunnen blijven gaan, familie en vrienden te bezoeken. Maar ook om Mees eens een uitje te gunnen waar hij zo van kan genieten. De bus is eigenlijk noodzakelijk, ook gezien de hulpmiddelen die hij nodig heeft’, legt Mariëlle uit.

Dream or Donate

Mede daarom begon ze een actie op Dream or Donate, waar de teller al snel enige duizenden euro’s aangaf. In totaal was er 30.000 euro nodig, een bedrag dat afgelopen zomer gehaald werd tijdens en na de Summer Sale van het CH De Wolden in Veeningen. Daar werd een lunchbon van restaurant De Groene Lantaarn geveild, de opbrengst was voor de rolstoelbus. De lunchbon werd voor 3600 euro geveild, maar na de officiële veiling kwam er nog meer binnen.

De teller bleef doorlopen en de veiling voor het goede doel bracht, nadat alles was geïnventariseerd, het ongekende bedrag van maar liefst 24.500 euro op. Toen was er ineens meer dan voor aanschaf van een rolstoelbus nodig was. Van dat extra geld konden weer aanpassingen ten behoeve van een ‘normaal’ leven van Mees worden gedaan.