Renée van Wegberg zingt haar laatste try out

Steenwijk - Renée van Wegberg is bekend van de hoofdrol in Liesbeth List, de musical. Na het succes hiervan komt ze met een nieuw vocaal theaterprogramma, waarvan de laatste try out voor Steenwijk was gereserveerd. Het wordt aangekondigd als een voorstelling rondom de liedjes van de legendarische Edith Piaf, Ramses Shaffy en natuurlijk Liesbeth List. Nummers uit het genre dat Renée van Wegberg het beste beheerst.

Recensie

Voorstelling: Renée van Wegberg Zingt

Locatie: De Meenthe, Steenwijk

Aantal bezoekers: 100

En inderdaad staat er een zangeres met en uitstekende stem, technisch van een hoog niveau. Uiterst aangenaam om naar te luisteren. Het vliegt nergens uit de bocht en is niet te betrappen op een valse noot. Maar misschien zit hem daar nou net de kneep. De chansons, gezongen door de drie genoemde artiesten, blonken niet uit in technische begaafdheid, maar in zeggingskracht en eigenheid. Renée van Wegberg zingt hun grootste successen met een geoefende musicalstem, begaafd, maar zoals zovelen klinken.

De verhalen tussen de liedjes door gaan niet over haar helden en leggen niet de passie uit, maar gaan voornamelijk over Renée van Wegberg zelf. Over haar rol in de musical en over haar leven. Renée van Wegberg, de musical. Hierdoor blijft het zoeken naar de ware bedoeling van Renée van Wegberg Zingt. Ze geeft regelmatig de gelegenheid aan pianist Billy Maluw en cellist Job Greuter om nummers te zingen, maar deze komen minder uit de verf omdat ze enkel versterkt worden door een headset. Ze zorgen echter wel voor een prettige diversiteit in het programma.

Renée van Wegberg Zingt heeft veel kwaliteit en wordt met veel plezier en op een sympathieke manier gebracht, maar trekt het gekozen repertoire iets te veel naar de geldende musical normen. ‘Geglazuurd’ en netjes, waar het soms rauw en hartverscheurend zou moeten zijn.

Door: Bert Middelbos