Mooi slotweekend bij tennistoernooi Van Dorsten Open

Meppel - In het afsluitende weekend van het tennistoernooi ‘Van Dorsten Open’, met TC Tivoli als organisator, zijn veel enerverende partijen gespeeld, met soms verrassende resultaten.

Zo wonnen de gebroeders Luning nipt van de gebroeders Knoop in het HD6 met 7-6 4-6 10-7. Ze werden daarmee tweede in hun poule en mochten daarmee alsnog door naar de halve finale, die ze verrassend wonnen van de matig spelende, maar als eerste geplaatste Ewout Jonkers en Thijs van der Weide (6-3 5-7 10-8).

Dat bracht Eelco Luning en Ronald Luning naar de finale, waarin ze het zondagmiddag opnieuw moesten opnemen tegen Joost Vente en Eric Veening. Eerder in het toernooi wist het laatstgenoemde duo de partij naar zich toe te trekken en dat gebeurde ook in de eindstrijd.

Op de zaterdag wonnen Danny Kleijn en Anton Klunder in het HD3 betrekkelijk eenvoudig van Raymond Busscher en Mischa Kampshoff (6-1 6-2). In het HD5 waren Edo Boltje en Joost Valentijn duidelijk een tandje te sterk voor Derk-Anne Meppelink en Niek de Raad (6-1 6-1).

Klasse apart

Aniek de Boer vormde dit toernooi een klasse apart en schreef het toernooi in het DE5 op haar naam door onder meer te winnen van Marlous Veldkamp (6-1 6-4) en - zonder gameverlies, soeverein - van Coco Paasse (6-0 6-0). Een grillig wedstrijdverloop was te vinden in het duel in de DD8-wedstrijd tussen Greet van der Kaap en Helma van Maanen en de als eerste geplaatste Shirly Habets en Erna Koerts. De eerste set eindigde in 6-7, de tweede in 6-1, waarna de supertiebreak overduidelijk naar het eerste dameskoppel ging (10-1).

De dit toernooi goed spelende Hilbert Noordermeer moest met zijn dubbelpartner Rob Kollen - uiteindelijk eveneens in een supertiebreak - in het HD7 z’n meerdere erkennen in Freek Kwakkel en Thijs Visser (6-4 2-6 13-11). Laatstgenoemden verloren vervolgens wel van de als eerste geplaatste Erikjan Kerssies en Peter Cruys (6-2 6-2).

Bijzonder spannend was de partij in het GD6 tussen Theo Knoop en Elsbeth Pronk en Bert Bos met zijn dochter Céline Vogelzang (5-7 7-5 10-6). De uitermate energieke Bert Bos (inmiddels 73 jaar) is de op drie na beste speler van Nederland in zijn leeftijdscategorie (70-75 jaar). De in Giethoorn wonende Bos speelde voor het eerst een toernooi samen met zijn dochter. Bert, na afloop: ‘Eerder moest ik in de categorie 5 uitkomen en dat was net iets te gek voor mijn dochter. Leuk dat we nu wel samen kunnen spelen tijdens dit gezellige toernooi!’

Knap

In het GD5 wonnen Martijn Doze en Gea Dolstra knap van de als eerste geplaatste Viktor Brons en Marjan de Groot-Loovers (3-6 6-4 10-2) en zij waren uiteindelijk ook de winnaars in hun categorie.

Hier volgen de namen van de winnaars in de andere categorieën. HE5: Jasper Jurriëns; HE6: Jan Hoorn; HE7: Martijn Groot Nibbelink; HE8: Edwin Koetsier; DE7: Céline Vogelzang; DE5: Aniek de Boer; HD3: Danny Kleijn en Anton Klunder; HD5: Gerard Blenke en Martijn Doze; HD6: Eric Veening en Joost Vente; HD7: Erikjan Kerssies en Peter Cruys; DD8: Greet van der Kaap en Helma van Maanen; DD7: F. Bruggen en Henny Kuiper-Van Bruggen; DD6: Eveline Hartman-Bom en Anja Westerbeek-Kuurman; GD5: Martijn Doze en Gea Dolstra; GD6: Theo Knoop en Elsbeth Pronk; GD7: Henk Haxe en Ellis Slim.

Tivoli blikt met trots terug op een geslaagd toernooi en kijkt nu al uit naar het Uniepool Toernooi, dat na volgende week start. Tegelijkertijd is het dit weekend gelukt om een nieuw (winter)toernooi in de benen te helpen, waaraan Elsbeth Pronk zich de komende drie jaar als hoofdsponsor heeft verbonden.