Singer-songwriter komt naar Vega-fabriek

Nijeveen - In de Vega-Fabriek wordt op vrijdag 11 oktober een optreden gegeven. Dichter en performer Tjitske Jansen is aanwezig en singer-songwriter Teije en zijn meisjesleger treedt op.

De fabrieksruimte wordt met ondersteuning van de Muziekcoöperatie Meppel omgebouwd tot een intiem poptheater voor 60 mensen. Teije en zijn meisjesleger geeft een concert terwijl Tjitske Jansen hem aanvult met haar gedichten. Speciaal voor het concert wordt de huiskamer in de fabriekswoning omgetoverd tot pop-up restaurant, waar bezoekers van een avondmaal kunnen genieten.

Artiesten

Teije en Zijn Meisjesleger is een band uit Almere met Teije als zanger. Niemand weet echt wie Teije eigenlijk is. Het debuutalbum van de band, Teije en Zijn Meisjesleger, is 1 november 2018 uitgekomen.

Tjitske Jansen komt uit Barneveld en is een dichteres en schrijfster van teksten. Ze combineert hierbij poëzie, proza en theater. Ze is een van de meest gevraagde dichters op scholen en festivals en heeft een grote invloed gehad op zowel het schrijverschap als de performance van veel jonge dichters en performers na haar.

Vega-Fabriek

De Vegafabriek is een oude melkfabriek. Bewoner Bort Hartog is een groot muziekliefhebber en organiseert concerten in de fabriek uit liefhebberij.

Het concert vindt plaats in Kolderveen 30A en is van 19.30 tot 22.30 uur.

Aanmelden kan via: borthartog@me.com