Inwoners van Drenthe denken goed na voordat ze een aankoop bevestigen

Aangeboden door: Jas.nl

Consumenten uit de provincie Drenthe denken extreem goed na voordat ze een nieuwe jas kopen, dit wordt duidelijk uit een onderzoek van Jas.nl.

De bezoekers uit Drenthe komen eigenlijk minstens drie keer terug op deze webshop voordat ze daadwerkelijk een aankoop maken. Bovendien gebruiken ze hier vaak een handige tool, hiermee kun je alle jassen vergelijken. Tevens leest men in Drenthe de recensies die andere consumenten online hebben geplaatst over de jas. 

De winterjas is populair in Drenthe

Verder blijkt uit dit onderzoek dat de Drenten erg nuttig zijn, al was dat al wel duidelijk. Drentse consumenten maken vaak maar gebruik van twee jassen. Ze hebben een winterjas en een zomerjas, niet meer en niet minder. Ze kopen dus geen seizoen jassen, deze worden overgeslagen. Een jas bedoeld voor de lente of de herfst wordt niet aangeschaft door de inwoners van Drenthe. Dit wordt gedaan door slechts 25 procent van de consumenten die wonen in deze provincie. De winterjas is daarentegen een stuk populairder in Drenthe. 65 procent van de bezoekers uit deze noordelijke provincie schaffen namelijk een winterjas aan. 

De verschillen in Drenthe

In de provincie Drenthe zijn zonder meer verschillen te vinden onder de inwoners. Mensen die wonen in de regio’s Emmen en Assen bestellen een jas vaker online dan mensen die wonen in gemeenten als Gieten en Roden. Wat de reden hiervoor is, is niet helemaal duidelijk geworden door het onderzoek. Het kan mogelijk komen doordat de inwoners van de kleinere gemeenten een relatief laag inkomen hebben, maar ook door de samenstelling van de inwoners. Daarnaast is er ook zeker een verschil te zien als je kijkt naar de leeftijden van de Drentse consumenten. De jongere inwoners van Drenthe zijn vaak bereid om meer geld te besteden bij het aanschaffen van een nieuwe jas in vergelijking met de oudere consumenten. De jongeren uit Drenthe besteden gemiddeld zo een 75 tot 100 euro per jas. Drenten die 55 jaar of ouder zijn kiezen toch liever een goedkope jas. Daarnaast gebruiken de ouderen hun jassen een stuk langer, zij maken al snel 3 jaar gebruik van een jas. De jongeren in Drenthe kiezen na anderhalf jaar ervoor om een vervangende jas aan te schaffen. Dit zal onder meer komen doordat de jonge consumenten de hippe trends volgen. Ouderen zijn een stuk minder bezig met de mode dan de jongeren.