Uw huis winterklaar maken met een make-over

Aangeboden door: Twenty4 Webvertising

Als inwoner van Meppel en omstreken is de tijd weer aangebroken om uw woning winterklaar te maken. De donkere maanden voor en na kerst zijn voor veel mensen niet de fijnste tijd van het jaar.

Wat kan helpen als u de wintermaanden lastig door vindt te komen, is het aanpassen van het interieur. Dit kan vaak voordelig en door enkele eenvoudige ingrepen en aanpassingen te doen. Hieronder hebben we voor u enkele voorbeelden en ideeën verzameld, die u helpen om als Meppelaar de woning fraai en effectief op te knappen. Doe er uw voordeel mee en geniet van het resultaat!

Strakke designradiatoren plaatsen

Steeds meer mensen kiezen de laatste jaren voor het installeren van een platte designradiator in de woonkamer en/of badkamer. Een groot voordeel van designradiator is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en er lekker fris en eigentijds uitzien. Hierbij is het wel belangrijk dat u uw cv-installatie door een ervaren monteur in Meppel laat onderzoeken vóórdat de winter begint. Veel cv-ketels gaan dan namelijk kapot als het koud wordt... en dat wilt u niet meemaken natuurlijk.

Vrolijkmakende spulletjes in huis zetten

Leuke, authentieke voorwerpen aanschaffen om het interieur mee op te fleuren, is ook een manier om het interieur klaar te maken voor de winterperiode. Denk bijvoorbeeld aan klassiek serviesgoed in Delfts Blauw, sfeervolle houten voorwerpen als manden, klompen of schilderijen, et cetera. Zoals we weten biedt ons buur dorpje Giethoorn meer dan een plek voor de mooie Instragram foto’s. Lekkers & Zo in Giethoorn, waar je een grote keuze hebt uit allerlei leuke en vrolijkmakende accessoires voor in huis.

Sfeerverlichting van led helpt u de donkere tijd door

Voldoende licht is cruciaal in de wintermaanden om de sfeer in huis op peil te houden. Door de verlichting aan te pakken en te perfectioneren, is het in het najaar ook in de donkerste plekjes in huis lekker licht en ruim. Vaak kunt u dit voordelig realiseren door een paar fraaie led-lampen aan te schaffen, zoals hanglampen, staande lampen of pittoreske led lampjes met dimmer, die kunt kunt laten installeren door een elektromonteur in Giethoorn. De lichten zelf vind je in een bouwmarkt als Praxis of Gamma. Wilt u het echt goed aanpakken, dan kun je voor een goed lichtplan en gedegen advies terecht bij Roodbergen Dolfsma Light Design in Meppel.

Maak gebruik van planten en bloemen

Een woonkamer of hal een stuk gezelliger en warmer maken? Dat kun je voordelig doen door gebruik te maken van enkele planten. Bij de Groenrijk in Steenwijk of de Intratuin in Meppel kunt u terecht voor fraaie, grote kamerplanten, die in de winter het huis een compleet ander, lees: sfeervoller, aanzicht geven. Door in de hal bij de deur een of twee planten neer te zetten, voelt u zich direct fleurig als u uw woning binnenloopt. Planten hebben daarbij als grote voordeel dat ze ook nog eens de lucht zuiveren, een stress verminderende werking hebben en er op dit gebied en enorme keuze is.

Een eettafel van steigerhout

Een van de meest ontspannende en sfeervolle materialen die u in uw woning kunt gebruiken, is hout. Hout versterkt de natuurlijke atmosfeer, zorgt voor een klassiek gezellig huis en is duurzaam. Bij de Meubelstunter in Meppel kunt u voordelig houten boekenkasten, dressoirs, banken en tafels aanschaffen. Of u kunt ervoor kiezen een lokale timmerman een tafel voor u te ontwerpen. Een goede tip is een eettafel van steigerhout kopen. Wordt u 's ochtends wakker en schuift u aan tafel aan, dan voelt u zich met dit type tafel meteen een stuk enthousiaster, ook als u 'met het verkeerde been' uit bed bent gestapt. Eten aan een steigerhouten tafel is dan ook een lekkere start van de dag!

Een wijnkoelkast voor romantische avonden

Steeds meer Nederlanders kopen een wijnkoelkast, om zo hun beste wijnen op de juiste temperatuur te kunnen bewaren. Wijnkoelkasten kunt u laten inbouwen in de keuken door Ko & Co in Giethoorn, maar ook los kopen. In een wijnkoelkast kunnen tot tientallen flessen wijn op de juiste temperatuur en bewegingsloos bewaard worden, zodat de wijn perfect smaakt. Een wijnkoelkast is dan ook een echte sfeerverhoger tijdens de koude wintermaanden. Het mooie van dit type kasten, is dat inbouwen niet per se noodzakelijk is: wijnkoelkasten kunt u ook los aanschaffen en een mooi en sfeervol plekje geven in de woonkamer.

De badkamer aanpakken met een simpele ingreep

Er is niet veel dat lekkerder is dan, na een dag hard werken, lekker weg te zakken in een warm bad. Of een comfortabele regendouche te pakken op dagen dat het vriest of kil en guur is. Door een nieuwe bad te installeren of een regendouche te kopen, verandert een badkamer van een standaard ruimte in een paradijselijk oord. Een plek waar u maar moeilijk weg kunt komen in de ochtend of avond. Laat u inspireren door de eindeloze mogelijkheden op het gebied van badkamers en grijp in voordat het winter is!