Jeugdspeler MSC-Amslod doet aangifte na mishandeling

Meppel - Een 16-jarige voetballer van MSC-Amslod JO17-1 uit Meppel heeft aangifte van mishandeling gedaan tegen een speler van SV Urk JO17-1. De wedstrijd tussen deze jeugdteams liep zaterdag uit de hand op Urk.

Volgens MSC-voorzitter Arjan Jonkers ontstond na een duel, waarbij de scheidsrechter niet floot voor een overtreding, een duw- en trekpartij. Een van de spelers van Urk kwam volgens Jonkers van grote afstand aanlopen en sloeg de MSC’er tegen het hoofd. Daarbij liep de jonge Meppeler niet alleen een gebarsten lip op (met drie hechtingen tot gevolg) maar ook een hersenschudding.

Geschrokken

De Meppeler spelers waren zodanig geschrokken dat ze niet meer verder wilden spelen. Daarop staakte de scheidsrechter de wedstrijd, bij een 1-0 tussenstand. ‘Dit vinden wij niet thuishoren op het voetbalveld. Het was de eerste wedstrijd van de competitie en die zijn wij dus heel slecht begonnen’, aldus Jonkers. Hij hoopt dat SV Urk maatregelen neemt en de desbetreffende speler op zijn gedrag aanspreekt.

Voorzitter Dick Hellinga van SV Urk noemt het incident een storm in een glas water en vindt dat er sterk overdreven gereageerd wordt. De betreffende speler van SV Urk zou een heel rustige jongen zijn, die nooit eerder problemen heeft veroorzaakt. ‘Het gebeurde in het heetst van de strijd en die jongen heeft een rode kaart gekregen.’

De KNVB onderzoekt deze zaak.