Oktober Kindermaand zit vol creatieve activiteiten

Regio - In oktober is het kindermaand in Drenthe. Dit betekent dat kinderen tijdens deze speciale maand gratis kunnen meedoen aan culturele activiteiten in musea, molens, theaters en ateliers. Dit varieert van spannende rondleidingen tot leuke workshops.

De deelnemende instellingen geven in de weekenden spannende rondleidingen, leuke workshops en bieden voorstellingen speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In de gemeente Westerveld is Miramar Zeemuseum in Vledder vier zondagen geopend. Kinderen tussen 4 en 13 jaar oud kunnen gratis monsters, windlichtjes of poppetjes van schelpen maken en natuurlijk de expositie bekijken met daarin de draakvis en andere bijzondere onderwaterdieren.

In Museums Vledder is het kinderatelier alle zaterdagen en zondagen geopend en wordt een speurtocht uitgezet naar de schoentjes van Assepoester. In het OERmuseum in Diever is op 12 oktober een archeoloog aanwezig die alle vragen over zijn beroep beantwoord en de voorwerpen onderzoekt die kinderen van huis meenemen. In de bibliotheek van Havelte mogen (fantasie)voertuigen worden gemaakt.

Waar is Lena?

Ook het nieuwe museum De Proefkolonie doet dit jaar mee met Oktober Kindermaand. Kinderen gaan in een speurtocht op zoek naar Lena, die op een dag verdween uit de grote stad en terecht kwam in de Koloni├źn van Weldadigheid.

Het project Oktober Kindermaand stimuleert kinderen en hun ouders in de vrije tijd deel te nemen aan creatieve culturele activiteiten in Drenthe. Drempels zijn zoveel mogelijk weggenomen. Zo zijn alle activiteiten voor kinderen gratis toegankelijk. Ook zijn er activiteiten voor kinderen met een beperking en er vinden minstens vijf activiteiten plaats in elke Drentse gemeente.

Op http://www.kindermaand.nlstaat een totaaloverzicht.