FC Meppel boekt eerste zege in Wolvega

Wolvega- FC Meppel heeft de eerste zege binnen. Een treffer van Brian van de Zweerd was voldoende voor een nipte, maar verdiende 0-1 zege in en tegen Wolvega. De Friezen, getraind door Meppeler Pim Donker, kregen ook een aantal kansen, maar stuitten op de sterk keepende Sander vd Belt die in de slotfase tweemaal zijn ploeg voor de gelijkmaker behoedde.

FC Meppel was in het eerste bedrijf de betere ploeg en kreeg ook de betere kansen. Hans Mansveld en Pim ter Voorde schoten net naast en ook Emiel Kwant was dichtbij de openingstreffer. De thuisploeg zakte voor rust in en hield daarmee de ruimtes klein. Het gokte op een bevlieging van Sean de Ruiter die echter goed in bedwang werd gehouden door de Meppeler-defensie.

Na de pauze opende FC Meppel al snel de score. Na goed doorzetten van Pim ter Voorde werd Brian vd Zweerde in stelling gebracht. Met een prachtige volley zette hij FC Meppel op 0-1 en wees daarmee de groen-witten de weg. In de fase daarop volgend had FC Meppel het duel naar zich toe kunnen trekken. Dit liet het na waardoor het in de slotfase nog billen knijpen werd. Sander vd Belt redde echter tweemaal zeer knap waardoor de zege alsnog over de streep getrokken werd.