Staphorst ook hard onderuit in tweede thuisduel

Staphorst- Staphorst stond zoals verwacht bij de bovenste ploegen na 4 duels. Het boekte 3 uitzeges, maar verloor thuis ruim van Berkum. Ook het tweede thuisduel werd ruim verloren want Swift uit Amsterdam was met 0-3 te sterk voor de ploeg van trainer Paul Weerman. De zege van Swift was dikverdiend want de bezoekers waren duidelijk bovenliggend en kregen de meeste kansen.

De beginfase was spectaculair met voor beide ploegen een grote kans. Daarna was het wat betreft Staphorst wel gedaan met de dadendrang want de thuisploeg kende een slechte dag. Swift was de baas op het veld en kreeg de betere kansen voor rust. Het testte doelman Rene Oosterhof een aantal malen, maar deze stond paraat en zorgde ervoor dat Staphorst zonder schade de pauze haalde.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en zocht Swift naar de verdiende voorsprong. Deze vond het pas in de 72e minuut via Fidel Yilmaz. De spits wist met een bekeken lob Oosterhof te verschalken en zette de Amsterdammers op 0-1. Vanaf dat moment ging het snel en was het duel binnen 7 minuten beslist. Yilmaz voltooide zijn hattrick met twee treffers en tilde de stand eigenhandig naar 0-3. De thuisploeg kon eigenlijk nauwelijks een vuist maken, kwam niet verder dan een schot van Mike Reuvers tegen de lat, en leed een verdiende nederlaag.