Christelijke Kinderboekenmaand staat in het teken van ‘op reis’

Nieuwleusen - ‘Op reis’ staat centraal tijdens de 25e Christelijke Kinderboekenmaand bij boekhandel ELAH in Nieuwleusen.

Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand zijn er drie actieboeken. Voor de allerkleinsten is er het prentenboek ‘Met Muisje Gijs op wereldreis’ van Hanneke Mostert-Wensink en Hester Nijhoff. Het is een vrolijk prentenboek op rijm, waarbij kinderen spelenderwijs van alles leren over voertuigen, dieren en hun geluiden,

Ook is er het boek ‘Op wereldreis Scouts in actie’ van Liesbeth van Binsbergen uit Rouveen. Lau weet niet zo goed wat hij zich moet voorstellen bij het thema van het scoutingweekend. Samen met zijn vrienden Luuk en Laila komt hij er al snel achter dat ze inderdaad ‘op wereldreis’ gaan. Met de Zwarte Hand op hun hielen doen ze hun best om alle puzzelstukjes van de schatkaart te vinden.

Het derde boek is ‘Plan B’ van Leanne van Spronsen. Emilia's ouders zijn gescheiden en samen met haar moeder reist ze voor twee weken af naar Spanje. Daar gaat ze logeren bij haar grootouders. Maar als het weer tijd is om naar huis te gaan rijdt mama niet zoals het plan was naar het vliegveld om terug te vliegen. Ineens kan niemand Emilia meer bereiken. Waar is ze? En waar is haar moeder?

Daarnaast is er een actie-cd: ‘Op reis, liedjes voor kinderen’ met vijftien aansprekende liedjes. Naast het nieuwe themalied ‘Op reis’ van Ron Schröder & Marianne Busser bevat het een compilatie van de beste Oké4Kids-liedjes van de afgelopen acht jaar.

Voor de begeleiding van de liedjes is er een muziekboek verkrijgbaar.

Bibliotheek

De kinderboekenweek begint op woensdagmiddag 2 oktober met een workshop ‘bouw en race je eigen auto op zout water’ in Bibliotheek Dalfsen. Vervolgens kunnen de kinderen op woensdagmiddag 9 oktober voertuigen maken van kosteloos materiaal bij Bibliotheek Nieuwleusen, Dalfsen en Oudleusen.