Tachtig kilometer wandelen rond Noordwolde

Noordwolde - Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober is de Twiegsnieders Wandeltocht in en rond Noordwolde. De wandeltocht over 80 kilometer wordt georganiseerd door Stichting Noordwolde Bruist in Noordwolde.

De wandeling is een jaarlijks terugkerend evenement. De afstand wordt opgedeeld in vier lussen van 20 kilometer. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor 10, 20 of 40 kilometer. De tocht van 80 kilometer begint zaterdag 26 oktober om 23.00 uur en eindigt de volgende dag om 18.00 uur. De overige afstanden worden zondag 27 oktober gelopen.

Kennedymars

De Twiegsnieders wandeltocht wordt als Kennedymars gelopen. Dit betekent dat wandelaars die om 23.00 uur starten binnen twintig uur moeten finishen. Rekening houdend met het verzetten van de klok in dat weekend, moeten deelnemers vóór 18.00 uur zondag 27 oktober over de finish komen. Na het voltooien van de tocht ontvangen zij een stempel op de Kennedymarsstempelkaart. Deelnemers ontvangen na voltooiing van de wandeltocht een herinneringsmedaille.

‘t Buurthuus

Kloppend hart van de wandeltocht is ’t Buurthuus in Noordwolde. Dit is het begin- en eindpunt van iedere lus. Ongeveer halverwege iedere lus is er een rustpunt. Dit zijn ook de controlepunten om te zien of alle deelnemers nog op het goede pad zijn. Zondagochtend (na de tweede lus) krijgen de Kennedymarslopers een ontbijt mee.

Aanmelden kan via www.detwiegsnieders.nl


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!