Trio Khaldei opent nieuwe seizoen Kolonieconcerten

Wilhelminaoord - Vlak voor zij afreizen naar Singapore voor het geven van masterclasses en concerten opent op zondag 6 oktober het schitterende Belgische Pianotrio Khaldei het nieuwe seizoen van de Kolonieconcerten in Wilhelminaoord.

Pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey hebben sinds hun eerste optreden in 2011 de podia veroverd, en niet alleen in België. Het Trio Khaldei laat in hun programmering muziek van vroeger en van nu de dialoog en confrontatie aangaan. In het Koloniekerkje spelen zij muziek van Johan Nepomuk Hummel, Zoltán Kodály en Frank Martin. Ze sluiten af met het fameuze Dumky Trio van Antonin Dvořak.

Nieuw seizoen

Het is het openingsconcert van het nieuwe seizoen van de Stichting Kolonieconcerten Wilhelminaoord, waarin weer zes kamermuziekconcerten op hoog niveau worden gegeven in de periode oktober 2019 tot en met maart 2020. Naast Trio Khaldei treden op het Saint George Quintet (in november), het Hermitage Strijkkwartet in januari, een groep jonge musici rond klarinettist Jelmer de Moed in februari en meesterpianist Hannes Minnaar in maart. In december verzorgen fluitiste Eleonore Pameijer met sopraan Irene Maessen en gambist Ralph Rousseau het traditionele kerstconcert.

De concerten worden gehouden in het mooie en intieme Koloniekerkje (dat deel uit maakt van de Maatschappij van Weldadigheid), Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord. Ze beginnen om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.15 uur.

www.kolonieconcerten.nl