Boot huren in het noorden van Nederland: wat zijn de mooiste vaarwateren?

Aangeboden door: Nautal

Wanneer je gaat varen in het noorden van Nederland zijn er ontzettend veel mooie routes die je kunt volgen. Het leukste van varen is natuurlijk het ontdekken van nieuwe plekken. Of je nu je eigen boot hebt of een boot wilt huren, een leuke route is het begin van een mooie dag.

Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal leuke routes op een rijtje gezet.

Elfstedenroute

Wanneer je een flinke route wilt maken is de Elfstedenroute perfect. Het duurt even maar je ziet wel een hele hoop in een dag. Kom je niet uit de buurt en ga je een boot huren in Friesland, dan is dit misschien wel de beste optie. Al met al is het een goede vervanger van de Elfstedentocht op ijs.

Route Oudkerk

Deze route is wat kleiner maar toch zeker een aanrader. Zeker wanneer je uit de buurt komt moet je deze route een keer proberen. Het voordeel van deze route is dat je weer uitkomt op dezelfde plek als waar je begon. Je begint en eindigt namelijk in Snakkerburen. Deze route is erg populair en zeker het proberen waard.

De Friese meren

Varen op een meer is natuurlijk heerlijk. Het rustige water en een prachtige uitzicht is de reden dat mensen vaak kiezen voor een vaarroute via een aantal meren. De Friese meren route is de perfecte optie. Wanneer je kiest voor deze vaarroute, vaar je over een aantal prachtige meren in Friesland. Verder vaar je langs een aantal leuke dorpjes en steden. Wanneer je van plan bent om een route te maken die net even iets langer is dan normaal is dit de perfecte optie!

Binnenstad van Leeuwarden

Wanneer je liever een route doet door de stad dan is Leeuwarden hiervoor de perfecte plek. Net als veel steden is deze stad erg toegankelijk voor een tocht met de boot. Je kunt dit natuurlijk doen met je eigen boot maar het is natuurlijk ook mogelijk om een boot te huren. Als we kijken naar alle noordelijke steden waar je kunt varen is Leeuwarden volgens ons de beste.

Staandemastroute

Als laatste in het rijtje, de Staandemastroute. Het nadeel is dat je niet eindigt op dezelfde plek als waar je start. Je zult dus wel weer terug moeten. Toch is deze route de moeite meer dan waard. Vooral de afwisseling in deze route is erg leuk. Je start namelijk in Dokkum, vervolgens ga je via Leeuwarden naar Terherne.

Er zijn dus meer dan genoeg routes die je kunt varen in het noorden van het land. Er zijn nog veel meer routes dan de bovenste vier. Wil je geen vaste route? Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen koers te varen. Er zijn meer dan genoeg mooie plekken en wateren in de buurt. Perfect dus voor een mooie boottocht.