Perenpluk Ruinerwold spekt kas van goede doelen

Ruinerwold – De veiling van de perenbomen aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold, heeft vandaag ongetwijfeld een flink bedrag opgeleverd voor de Karstenhoeve. De totaalbalans is nog niet opgemaakt, maar het gemiddelde bedrag bedroeg zo’n 15 euro per boom en dat was erg hoog.

De perenpluk tijdens dit Stoofperenfeest werd aangevuld met een veiling van perenbomen voor kinderen. De opbrengst daarvan bedroeg iets meer dan vier tientjes, maar uiteindelijk was het daar bij de eerste perenpluk voor kinderen helemaal niet om te doen. Onder leiding van jeugdveilingmeester Ronald Buld ging het vanmorgen om te leren hoe zo'n perenbomenveiling er aan toe gaat, maar ook hoe je veilig de peren uit de bomen krijgt.

De eerste biedingen kwamen aarzelend tot stand, steeds te beginnen met vijftig cent. Zo veel als op hetzelfde moment aan de andere kant van de Larijweg, nabij De Karstenhoeve werd geboden, lukte kinderveilingmeester Buld niet. Daar werd de duurste boom zelfs geveild voor 25 euro.

Fleur Bloemen

Op deze zonnige dag waren ook zeker dertig leden van de Lions Meppel/Zuidwest-Drenthe en de LEO in touw, samen met vrijwilligers van de Fleur Bloemenstichting. De Lions komen al vele jaren naar Ruinerwold om peren op te kopen voor de Voedselbank, maar nu werd er een speerpunt aan toegevoegd: de Fleur Bloemenstichting die zich sterk maakt om pesten van kinderen op scholen tegen te gaan. Fleur Bloemen sprong op 11 december 2012 op 15-jarige leeftijd in een wanhoopsdaad voor de trein, omdat ze op haar school flink gepest werd en er niet meer tegen kon. De Lions besloten om de perenpluk aan te grijpen om geld in te zamelen voor deze stichting, zodat deze weer in volle vaart verder kan met haar werk.

Vooraf verkochten de Lions al bijna 250 emmers, en 30 kratten, alleen moest de inhoud nog verkregen worden tijdens de veiling. Het werd dus zweten vandaag voor deze harde werkers, maar met succes en voor de goede zaak.