FC Meppel pakt tweede zege door voltreffers PtV

Meppel- FC Meppel heeft de tweede zege van het seizoen binnen. Thuis werd met 2-0 gewonnen van De Griffioen door twee voltreffers van Pim ter Voorde, liefkozend PtV genoemd bij de groen-witten. De spits kende een moeizaam afgelopen seizoen, speelde een matige voorbereiding, trof geen doel in de eerste twee competitieduels, maar liet nu zijn voeten spreken en scoorde twee prachtige goals.

FC Meppel begon heel slordig aan het duel en zag De Griffioen de eerste grote kans krijgen. Robbin Wagenaar kopte een corner hard binnen, maar Sander van der Belt redde knap. In de 12e minuut was het ineens raak voor FC Meppel na een dieptepass van Jordy Blijham. Pim ter Voorde pikte de bal op en schoo diagonaal raak, 1-0. Die treffer gaf FC Meppel vertrouwen en zorgde ervoor dat de groen-witten het initiatief namen. Dat resulteerde vlak voor rust in een tweede treffer van Ter Voorde die prachtig raak kopte op een voorzet van Brian vd Zweerde, 2-0.

Na rust had FC Meppel het duel onder controle en kreeg het een aantal opgelegde kansen op de 3-0. Pim ter Voorde had van dichtbij zijn hattrick kunnen voltooien, maar zag de doelman van De Griffioen zeer knap redden. Pas in de slotfase deden de bezoekers weer van zich spreken, maar de lat en een redding van de debuterende doelman Joost Kampherbeek (hij verving de geblesseerde Sander vd Belt) voorkwamen een tegentreffer.